ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου χαιρετίζει  την  υπεύθυνη στάση των  συνταξιούχων της Μήλου στην σοβαρή υγειονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας. Κρίση που απειλεί την υγεία μας και οδηγεί σε σοβαρό περιορισμό των δικαιωμάτων μας, σε αλλαγή της ζωής μας.

Η κρίση αυτή ανέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο την καθοριστική σημασία του δημόσιου συστήματος υγείας στην αντιμετώπιση της. Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και δικαίωμα όλων μας. Υποχρέωση  μιας δημοκρατικής πολιτείας η δημόσια, δωρεάν προάσπιση αυτού του αγαθού

 

Στη Μήλο ειδικά αποδείχτηκε η πρωταρχική σημασία της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μήλου για την δημόσια, πρωτοβάθμια υποστήριξη της υγείας των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού. Οι συνταξιούχοι της Μήλου λόγω των μεγαλύτερων υγειονομικών μας αναγκών αποτελούμε ευπαθή κοινωνική ομάδα .

 

Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε οι πρώτοι που απαιτούμε την στελέχωση του Κέντρου Υγείας με επιστημονικό προσωπικό ώστε να μπορεί να υποστηρίζει  την υγεία μας και στις πιο δύσκολες συνθήκες όπως αυτής της πανδημίας. Θα εξακολουθήσουμε να είμαστε μπροστά σε οποιονδήποτε αγώνα όλων των Μηλιών για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μήλου. Η τωρινή πανδημία έκανε ακόμα πιο εμφανές πως αυτό είναι υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας . Περιμένουμε και απαιτούμε την πραγμάτωση των  υποσχέσεων των υπεύθυνων. Ο Δήμος Μήλου πρέπει να διατυπώσει αυτή την απαίτηση με τον πιο πιεστικό τρόπο.

Θέλουμε επίσης με αυτό το Δελτίο Τύπου να αναφερθούμε  στο ζήτημα των αναδρομικών στους συνταξιούχους. Όπως αναφέρουν τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης  επίκειται η έκδοση απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας που θα δίνει σε όσους συνταξιούχους έχουν προσφύγει τα αναδρομικά 11 μηνών που αποτελούν ένα πολύ μικρό μέρος από τα χρήματα που έκλεψαν από τις συντάξεις μας  όλα τα χρόνια των μνημονίων.

Απαίτηση  των συνταξιούχων και βέβαια της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ που το σωματείο μας είναι μέλος είναι να δοθούν αυτά τα  αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους. Είναι πολιτική υποχρέωση της κυβέρνησης η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των συνταξιούχων ανεξάρτητα από την όποια νομική απόφαση. Απαιτούμε λοιπόν την λήψη πολιτικής απόφασης όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις κατά το παρελθόν.

 

Επισυνάπτουμε γι’ αυτό το θέμα σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας μαζί με άλλη μια για την υγειονομική κρίση

 

Τέλος θέλουμε να ενημερώσουμε όλους πως το σωματείο μας μετά την ακύρωση λόγω της πανδημίας του αποκριάτικου χορού του διαθέτει λαχνούς λαχειοφόρου αγοράς για τα δώρα που ήταν να κληρωθούν σε αυτό τον χορό.  Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Μήλου την Κυριακή 31 /5/ 2020 στις 6 μμ. Ας αγοράσουμε όλοι λαχνούς για την ενίσχυση του σωματείου μας.

Για το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου

Ο Πρόεδρος                                                                                                                      Ο Γραμματέας

Γ. Μάλλης                                                                                                                          Δ. Μαλαχίας

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios