ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Δήμαρχος Μήλου: 'Αβάσιμο και λυπηρό να μην συμπεριλαμβάνεται η Μήλος στους ασφαλείς προορισμούς'

 

 

«Όπως ενημερωθήκαμε, το Υπουργείο Τουρισμού έχει χωρίσει σε τρεις ζώνες επικινδυνότητας τη χώρα, βάσει δύο σημαντικών κριτηρίων: την προσβασιμότητα σε υποδομές υγείας και την δυνατότητα ελέγχων για τον κορωνοïό.

 

Σας εκφράζουμε, δια της παρούσης επιστολής μας, την έντονη διαμαρτυρία μας σχετικά με την ανακοίνωση των Υπουργείων σας, που είδε το φως της δημοσιότητας και ανησύχησε αδίκως τους δημότες, τους επιχειρηματίες και τους τουριστικούς πράκτορες, διότι δεν περιλαμβάνεται το νησί μας στους ασφαλείς προορισμούς.

 

Όπως ήδη γνωρίζετε, ως προς τη διασύνδεση του νησιού μας με την Ηπειρωτική Ελλάδα, η Μήλος διαθέτει αεροδρόμιο που φιλοξενεί καθημερινά πτήσεις δύο (2) εταιρειών καθώς και ασφαλές λιμάνι όπου, κατά τους τουριστικούς μήνες επτά (7) εταιρείες επέλεξαν το νησί μας ως σταθμό τους.

 

Το γεγονός αυτό καθιστά τη μετάβαση από το νησί μας στην Πρωτεύουσα και τα λοιπά νησιά ασφαλή, συνεχή και με συγκεκριμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες ολιγόχρονη. Επίσης, η Μήλος διαθέτει ενεργό Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.Μ.) που εξυπηρετεί και τα γειτονικά νησιά της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας. Προσφάτως στο Κ.Υ.Μ. διατέθηκε εξοπλισμός (όπως isolation box και αναπνευστήρες, ασπίδια, μάσκες, ολόσωμες φόρμες,κτλ) από την Περιφέρεια, το Δήμο και ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν και σε περιπτώσεις ασθενών που φέρουν συμπτώματα COVID-19 καθώς και ιατρικό προσωπικό που μπορεί έως και να διασωληνώσει ασθενή.

 

Μεταξύ άλλων, ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι ειδικές εξετάσεις, με λήψη δειγμάτων στους δημότες μας, από ομάδα/κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που αποστείλατε. Αξίζει να σημειωθεί πως έως και σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένα κρούσμα ιού στη Μήλο.

 

Κρίνουμε, λοιπόν, αβάσιμο και λυπηρό το γεγονός ότι δεν έχετε συμπεριλάβει το νησί μας στους ασφαλείς προορισμούς για το καλοκαίρι του 2020. Παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την περίπτωση της Μήλου διότι αυτή η ανακοίνωση αποτελεί τουριστική "πληγή" στην ανάπτυξη του νησιού μας. Αναμένουμε τις δικές σας άμεσες ενέργειες.»

 

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Μήλου

Εμμανουήλ Μικέλης

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios