ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Φώτα, κάμερα, πάμε… Για εκπαίδευση μιλάμε;!

Οι εκπαιδευτικοί της Μήλου εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας στην πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για απευθείας μετάδοση του μαθήματος από τις σχολικές αίθουσες.

 

Μέχρι τώρα έχουμε υποστηρίξει τους μαθητές μας με εξ αποστάσεως εκπαίδευση και με το άνοιγμα των σχολείων συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε όποιους μαθητές απουσιάζουν από το σχολείο για ειδικούς λόγους.

 

Λέμε όχι στην έκθεση των μαθητών μας και της μαθησιακής διαδικασίας στα μάτια τρίτων. Η διδασκαλία είναι μια πολυδιάστατη εμπειρία, που δεν μπορεί να μετατραπεί σε μια μονόδρομη μεταφορά εικόνας και ήχου. Η δυναμική ταυτότητα της σχολικής τάξης καθώς και τα προσωπικά δεδομένα και οι ιδιαιτερότητες των μαθητών μας πρέπει να προστατευθούν από τη δημόσια έκθεση.

 

 

Η πρωτοβουλία μας για αποχή από την απευθείας μετάδοση και η ανάρτηση σχετικού πανό σε δημόσιο χώρο προέρχεται από αυθόρμητη αντίδραση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, που εργαζόμαστε στο νησί της Μήλου. Δεν είναι κίνηση οργανωμένη από οποιονδήποτε φορέα, όργανο ούτε έχει κομματική απόχρωση.

 

 

Είμαστε βέβαιοι πως η μηλέικη κοινωνία και οι γονείς των μαθητών είναι συμπαραστάτες στην προάσπιση των δικαιωμάτων του πλέον ελπιδοφόρου κομματιού της κοινωνίας, των παιδιών μας!

 

 

Εκπαιδευτικοί Μήλου

 

 

 

 

menelai katerinav ikeli255x220
koyntoyratzis255x220 0

Ακολουθήστε μας

loyladaki 255x2202
Kostas Kamakaris 255x220