ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Τι ακριβώς συνέβη στη Μήλο και πυροδότησε τις φήμες για covid στο νησί

Με προσωπική του ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο ο κ. Αντώνης Μάλλης του Travel Me to Milos, εξιστορεί τι ακριβώς έχει συμβεί με πιθανό περιστατικό κορονοϊού στη Μήλο, κάτι που τοροφοδότησε όλες αυτές τις φήμες χθες στην κοινωνία του νησιού μας:

Ακολουθεί ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ενημέρωση σχετικά με το θέμα του ύποπτου ασυπτωματικού κρούσματος στο νησί μας (την οποία κάνουμε ως έμμεσα εμπλεκόμενοι και άρα γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα περισσότερα στοιχεία):

Στις 25/6 ένας ενήλικας αλλοδαπός που ταξίδευε μόνος του έφτασε στο αεροδρόμιο της Αθήνας από πόλη της Αμερικής, με ενδιάμεση μετεπιβίβαση στο Παρίσι. Κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο της Αθήνας υπεβλήθη σε τέστ το οποίο βγήκε αρνητικό.

Στις 26/6 ο ταξιδιώτης επιβιβάστηκε σε καράβι και ήρθε στη Μήλο φορώντας καθόλη την διάρκεια του ταξιδιού του και των μετακινήσεων του μάσκα.

Ο επισκέπτης προσήλθε σε σπίτι βραχυχρόνιας μίσθωσης, για το οποίο η εταιρία μας κάνει την διαχείριση των κρατήσεων και την υποδοχή.

Ο συνάδελφός που έκανε την υποδοχή τήρησε πλήρως το πρωτόκολλο και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός: φορούσε μάσκα και γάντια, δεν μπήκε στο σπίτι μαζί με τον επισκέπτη και απολύμανε το κλειδί πριν το παραδώσει.

Ο ίδιος ο πελάτης εξακολουθούσε να είναι ιδιαίτερα σχολαστικός (μετέφερε μόνος του την βαλίτσα του, τηρούσε αποστάσεις, φορώντας πάντα την μάσκα του).

Ο επισκέπτης ήρθε σε επαφή με λίγα και συγκεκριμένα άτομα του νησιού που για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν αποκαλύπτουμε τα στοιχεία τους ή την επαγγελματική τους ιδιότητα.

27/6 μεσημέρι

Οικείο πρόσωπο του επισκέπτη από την χώρα προέλευσης του τον πληροφόρησε ότι είχε κάποια ελαφρά συμπτώματα και σε τεστ για κορωνοϊό βγήκε θετικό. Λόγω νεαρής ηλικίας και άριστης υγείας τα συμπτώματα παραμένουν ελαφρά.

Δεδομένου ότι ο επισκέπτης ήταν σε κοντινή επαφή με αυτό το πρόσωπο πριν από το ταξίδι του, και παρότι δεν είχε κανένα σύμπτωμα ο ίδιος, επικοινώνησε αμέσως με το Κέντρο Υγείας Μήλου.

Ενημέρωσε για την κατάσταση του και έλαβε οδηγίες να προσέλθει στο Κέντρο Υγείας για τεστ και έλεγχο.

Μετά την λήψη του δείγματος επέστρεψε με δικό του μεταφορικό μέσο στο σπίτι του όπου και αυτοπεριοριορίστηκε.

Λάβαμε τηλεφώνημα από το Κέντρο Υγείας, ενημερωθήκαμε για την κατάσταση, προμηθευτήκαμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία πήγα προσωπικά στο σπίτι του. Ο άνθρωπος ήταν πολύ υπεύθυνος και συμμορφώθηκε χωρίς καμία αντίρρηση στις οδηγίες που έλαβε από τους γιατρούς για τον αυτοπεριορισμό του και για την τακτική καθημερινή επικοινωνία μαζί τους.

Σε δική μας επικοινωνία μαζί του κάναμε μια άτυπη ιχνηλάτηση όλων των ανθρώπων με τους οποίους ήρθε σε επαφή, επικοινωνήσαμε με αυτά τα άτομα και τα ενημερώσαμε για την κατάσταση λεπτομερώς.

Προς μεγάλη μας χαρά τα άτομα αυτά επέλεξαν να αυτοπεριοριστούν προληπτικά (χωρίς να είναι υποχρεωμένα) αναμένοντας το αποτέλεσμα παρότι είχαν όλα τους τηρήσει τα βασικά μέτρα προστασίας.

28/6

Εν αναμονή του αποτελέσματος ο επισκέπτης παραμένει χωρίς συμπτώματα στο σπίτι του.

Σήμερα επικοινώνησε μαζί μας ο Διοικητής του Α.Τ. Μήλου, στον οποίο δώσαμε την λίστα με τα ονόματα των ανθρώπων με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή ο επισκέπτης και τον ενημερώσαμε για την διαδικασία που τηρήθηκε.

Μας συνεχάρη για τις σωστές κινήσεις που έγιναν και μας πληροφόρησε ότι αύριο, από το μεσημέρι και μετά, αναμένουμε τα αποτελέσματα.

Συνοψίζοντας με την ελπίδα να περιοριστεί η παραφιλολογία:

Α) Ο επισκέπτης ΔΕΝ έχει κανένα απολύτως σύμπτωμα, (είναι πιθανό το οικείο του πρόσωπο να κόλλησε αφού τον είχε συναντήσει τελευταία φορά).

Β) Πριν διαδώσουμε ότι στην Μήλο υπάρχει κρούσμα με κορωνοϊό ας περιμένουμε το τεστ.

Γ) Αποδεικνύεται και στην πράξη πόσο σημαντική είναι η τήρηση των μέσων ατομικής προστασίας και της υγιεινής των χεριών. Ξεχνάμε τις χειραψίες!

Δ) Χωρίς να μας γίνει έμμονη ιδέα για το αν κάποιος είναι ή δεν είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα, ας αποδεχτούμε ότι όσοι αποφασίσαμε να ανοίξουμε τις επιχειρήσεις μας πρέπει να είμαστε απολύτως έτοιμοι και καταλλήλως προετοιμασμένοι να έρθουμε αντιμέτωποι με μία ανάλογη κατάσταση. Πλέον είναι μέρος της δουλειάς μας και της καθημερινότητας μας.

Εύχομαι αυτή η ιστορία να βοηθήσει όλους μας να καταλάβουμε ότι αυτό το καλοκαίρι δεν μπορούμε να παίξουμε με την υγεία κανενός και ο κίνδυνος μπορεί να είναι στην πόρτα μας κάθε μέρα!

Χαίρομαι που ένα ύποπτο κρούσμα έτυχε στην δική μας εταιρία γιατί είμαστε από αυτούς που εμμένουν στην τήρηση των κανόνων, οπότε είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε (ας ελπίσουμε) απλά μια άσκηση ετοιμότητας.

Τέλος θέλουμε να ενημερώσουμε ότι δεν θα αναφέρουμε τίποτα άλλο επί του θέματος και δεν θα απαντήσουμε σε κανένα σχόλιο καθότι δεν είμαστε αρμόδιοι να δώσουμε επίσημες ανακοινώσεις. Ο μόνος λόγος που κάνουμε αυτήν την ενημέρωση είναι για να μην πνιγεί το νησί από αβάσιμες φήμες. Τα υπόλοιπα θα τα μάθουμε όλοι από τα επίσημα όργανα του κράτους.

More about:

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios