ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Τι έδειξε το τεστ για το ύποπτο κρούσμα στη Μήλο και το "καμπανάκι" για όλους μας - Ανακοίνωση του ΚΥΜ (upd)

Λίγο μετά το μεσημέρι ήρθε η πληροφορία ότι το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο Αμερικανός τουρίστας που βρίσκεται στη Μήλο και θεωρήθηκε χθες ύποπτος για κορονοϊό, βγήκε τελικά αρνητικό.

Το γεγονός αυτό, δίνει τεράστια ανακούφιση σε όλους, αλλά αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κίνδυνος είναι εδώ. Οτι όλοι οφείλουμε στους εαυτούς μας στην κοινωνία του νησιού και στο μέλλον μας, να είμαστε προσεκτικοί, να τηρούμε ευλαβικά τα προτόκολλα και να μην ξεχνάμε ότι ο διάβολος κρύβεται στη λεπτομέρεια.

Η διαχείριση του περιστατικού από την εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για την φιλοξενεία του, υπενθυμίζει, ότι ο επαγγελματισμός και η συνέπεια με τη σοβαρότητα, αποτελούν "κλειδιά" για την βιωσιμότητα του τπυρισμού στη Μήλο, σε καιρούς δύσκολους, απρόβλεπτους και πρωτοφανείς.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΗΛΟΥ

Ενημερώνουμε την κοινή γνώμη της Μήλου πως το επίσημο αποτέλεσμα από το μικροβιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, για εξέταση ρινοφαρυγγικού δείγματος που έστειλε το Κ.Υ. Μήλου για περιστατικό με πιθανή λοίμωξη από COVID-19, είναι αρνητικό.

Επειδή πιθανότατα θα αντιμετωπίσουμε και άλλα αντίστοιχα περιστατικά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και πειθαρχία όταν αναφέρονται σε τόσο ευαίσθητα θέματα.

Τους διαβεβαιώνουμε ότι το Κ.Υ.Μ. διαχειρίζεται με υψηλό αίσθημα ευθύνης την υπόθεση της πανδημίας και θα εξακολουθήσει να ενημερώνει το κοινό όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, με την διακριτικότητα που αρμόζει κατά περίπτωση .

Ο πρόεδρος της Δ/Ε του Κ.Υ. Μήλου

   

          Κωνσταντίνος Μακρής

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios