ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Τί συνέβη με τους μετανάστες που εντοπίστηκαν ανοιχτά της Μήλου

 

 Περαιτέρω έρευνα στην είδηση που ανέδειξε αποκλειστικά και πρώτο το Miloslife για την ύπαρξη σκάφους με μετανάστες φέρνουν τα αθηναϊκά πρακτορεία ειδήσεων

 

 

Πυκνό μυστήριο φαίνεται πως καλύπτει τα ίχνη 60 προσφύγων και μεταναστών που, σύμφωνα με την οργάνωση Watch the Med, εντοπίστηκαν από το Λιμενικό ανοιχτά της Μήλου το πρωί της Δευτέρας. Μάλιστα, το Λιμενικό επιβεβαίωσε στην οργάνωση, όπως αναφέρει η ίδια, ότι ρυμουλκεί το σκάφος εν μέσω κακοκαιρίας, γεγονός που ειπβεβαιώνεται από βίντεο τραβηγμένο από το σκάφος των προσφύγων, την ώρα που το ρυμουλκεί σκάφος που μοιάζει με αυτά του Λιμενικού.

 

 

Ωστόσο, η οργάνωση υπογραμμίζει ότι το Λιμενικό αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες σχετικά με τον προορισμό των προσφύγων και έκλεινε το τηλέφωνο όταν άκουγε την ερώτηση. Μάλιστα, η απάντηση πηγών του Λιμενικού στην «Εφ.Συν.» περιπλέκει κι άλλο τα πράγματα, καθώς σημειώνουν ότι δεν υπήρξε περιστατικό με πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

 

Σύμφωνα με την οργάνωση, γύρω στις 9 το πρωί της Δευτέρας, πρόσφυγες από το σκάφος επικοινώνησαν με την υπηρεσία Alarm Phone και ενημέρωσαν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο, δίνοντας το πιο πρόσφατο γεωγραφικό στίγμα του σκάφους τους, 36.825730, 24.231551, το οποίο βρίσκεται ανοιχτά της Μήλου. Η οργάνωση σημειώνει ότι επικοινώνησε με το Λιμενικό , το οποίο επιβεβαίωσε ότι εντόπισε το σκάφος των προσφύγων και ότι το ρυμουλκεί εν μέσω κακοκαιρίας. Αρνήθηκε όμως να δώσει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

 

 

Με επανειλημμένα μηνύματα στο τουίτερ την Τρίτη και χτες, η οργάνωση απευθύνει ευθέως το ερώτημα: «Ελληνικό Λιμενικό, πού πήγατε τους ανθρώπους;».

Η απάντηση των πηγών του Λιμενικού ότι δεν έχει καταγραφεί περιστατικό, αν δεν οφείλεται σε λάθος, περιπλέκει τα πράγματα και κάνει πιο πυκνό το μυστήριο για την τύχη των 60 εξαφανισμένων προσφύγων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι απεικονίζονται σε βίντεο πάνω σε σκάφος που το ρυμουλκεί σκάφος που μοιάζει με αυτά του Λιμενικού. Δεν θα είναι δύσκολο να εντοπιστούν με ανάλυση του βίντεο ο χρόνος βιντεοσκόπησης και η περιοχή.

 

 Σύμφωνα με πληροφορίες του Miloslife οι μετανάστες δεν αποβιβάστηκαν ποτέ στο νησί της Μήλου καθώς ανέλαβε την διάσωση και περίθαλψη τους σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού. 

 

 

Πληροφορίες από: Εφημερίδα των Συντακτών

menelai katerinav ikeli255x220
koyntoyratzis255x220 0

Ακολουθήστε μας

loyladaki 255x2202
Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios