ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Δήμος Μήλου για το άνοιγμα των σχολείων: 'Όλοι μαζί να διατηρήσουμε το νησί ασφαλές'

Ο Δήμος Μήλου ενημερώνει:

 

 

Kατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει τη δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων) από τη Δευτέρα 11/1/2021.
 
Επίσης ανακοινώνεται η συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων από την ίδια ημερομηνία. Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα ανωτέρω σχολεία καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία την Παρασκευή 8/1/2021 (δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση την 8/1/2021).
Όσον αφορά τα γυμνάσια και τα λύκεια, ξεκινούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση την Παρασκευή 8/1/2021 και η δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα.
 
Για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών θα ληφθούν επιπλέον μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό αναφορικά με δύο κυρίως ζητήματα:
• Τον συγχρωτισμό γονέων, κηδεμόνων και άλλων που συνοδεύουν τα παιδιά στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη:
– για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών),
– για χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου της σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν.
 
• Επιπλέον μέτρα πρόληψης για τους εκπαιδευτικούς. Ήδη έχει δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό είναι εθελοντικό για τους εκπαιδευτικούς και καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία. Θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας.
 
Παράλληλα, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά., και βεβαίως οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ.
 
Επισημαίνεται ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί συγκεκριμένη μείωση στην ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ Λυκείου.
 
Ως Δήμος Μήλου,
 
Απευθύνουμε έκκληση στο σύνολο των κατοίκων και των επισκεπτών της Μήλου να τηρούν πιστά τις οδηγίες της κυβέρνησης και να εφαρμόζουν απαραίτητα και στο ακέραιο τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού.
 
Στο πλαίσιο της ανάληψης της ευθύνης που μας αναλογεί ως Δημοτική Αρχή για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, καλούμε ιδιαιτέρως όλους όσοι επιστρέφουν στο νησί μας αυτές τις ημέρες να εξεταστούν προληπτικά με τεστ ανίχνευσης κορονοϊού πριν από οποιαδήποτε επαφή τους με άλλα άτομα.
 
Προς αποφυγή αναληθών ειδήσεων και σχολιασμών, διευκρινίζουμε στους δημότες Μήλου ότι δεν αποτελεί νόμιμη υποχρέωση του Δήμου να διενεργεί τεστ σε λιμάνι ή αεροδρόμιο,ούτε και να επιβάλλει οποιοδήποτε μέτρο πρόληψης της διασποράς του ιού, όπως η επιβολή εξέτασης των εκπαιδευτικών ή των κατοίκων που επιστρέφουν στο νησί μας, ούτε η όποια υποχρέωση εγκλεισμού των αφιχθέντων (καραντίνα).
 
 
Η θεσμική μας ιδιότητα, δυστυχώς, περιορίζεται σε συμμετοχή του Δήμου σε δράσεις ενημέρωσης, αγορά εξοπλισμού, δωρεάν διάθεση τεστ COVID 19, απολύμανση σε δημόσια κτίρια, συμπεριλαμβανομένων και των σχολείων καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια κρίνεται ότι μπορεί να επέμβει και να βοηθήσει ο Δήμος, όσο του επιτρέπει η νομοθεσία και οι Κυβερνητικές Αποφάσεις.
Για το λόγο αυτό, πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να διατηρήσουμε το νησί μας ασφαλές!
Είναι ώρα συλλογικής και ατομικής ευθύνης!
Θα ακολουθήσουν επιπλέον ενημερώσεις.
 

menelai katerinav ikeli255x220
koyntoyratzis255x220 0

Ακολουθήστε μας

loyladaki 255x2202
Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios