ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Αναφορά του Νίκου Συρμαλένιου στην υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Μήλου

 
 
 
 
Ο βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ-Π Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου Απόστολου Γκαγκάκη προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη  με θέμα την ανάγκη ενίσχυσης – στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Μήλου με μόνιμο ιατρικό προσωπικό. 
 

Στην επιστολή αναφέρεται ότι το Κέντρο Υγείας του νησιού γνωρίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, καθώς το ιατρικό προσωπικό που διαθέτει δεν φτάνει επ’ ουδενί για να φροντίσει τον πληθυσμό των 5.000 κατοίκων του νησιού καθώς επίσης και τους 800 κατοίκους της γειτονικής Κιμώλου.
 

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Υγείας με βάση το οργανόγραμμα του θα έπρεπε να διαθέτει 13 μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς εκ των οποίων οι 6 με την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής και 7 διαφόρων ειδικοτήτων.
 

Στην παρούσα φάση όμως, το ΚΥ Μήλου στελεχώνεται από μία Οδοντίατρο ΕΣΥ και Επιστ. Διευθύντρια του ΚΥ (μόνιμη), μία Οδοντίατρο ΕΣΥ με απόσπαση και έναν Παιδοχειρουργό (επικουρικός) και δύο αγροτικούς ιατρούς.
 

Ουσιαστικά, λοιπόν, το ΚΥ Μήλου διαθέτει μόνο έναν ειδικευμένο ιατρό.
Ζητείται η άμεση επαναπροκήρυξη των θέσεων Γενικής Ιατρικής και Παιδιατρικής και η άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μήλου με τις παρακάτω κρίσιμες ειδικότητες: 2 Γενικοί Ιατροί, 1 Καρδιολόγος,1 Παθολόγος και 1 Ορθοπεδικός.
 

Επισυνάπτονται η Αναφορά και η Επιστολή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου
 

 

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios