ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Στα σκαριά νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Μήλο

Παρά την πανδημία και ενόψει της επανεκκίνησης του τουρισμού στην Ελλάδα, ακάθεκτα συνεχίζουν τα πολυτελή ξενοδοχειακά projects στα νησιά του Αιγαίου. Πρωταγωνιστικό ρόλο αποκτούν και τα μικρότερα νησιά όπως η Μήλος, πέρα από τα δημοφιλή μεγάλα νησιά (Ρόδος, Κρήτη) και τους top προορισμούς (Σαντορίνη, Μύκονος).

 

 

To νέο 5άστερο στο Παλιοχώρι

 

 

Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων εγκρίθηκε το αίτημα για την ανέγερση 5άστερου ξενοδοχείου σε οικόπεδο 10.751,29 τ.μ. στο Παλιοχώρι της Μήλου, από τη ΒΗΧΟΣ & ΣΙΑ ΑΞΕΤΕ, στην οποία ανήκει η έκταση.

 

 

Επιπλέον, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων αποφάσισε:

  1. Tη μη κατάχωση προς το παρόν των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των ανασκαφών. Το θέμα της κατάχωσης ή μη των αρχαιοτήτων και της οριοθέτησής τους θα επανεξεταστεί μετά από την ολοκλήρωση της ανασκαφικής έρευνας σε συνδυασμό με τη δυνατότητα διατήρησής τους, δεδομένου ότι έχει διατυπωθεί πρόθεση της ιδιοκτήτριας εταιρείας για την ανάδειξή τους, ως μέρος της διαμόρφωσης του ελεύθερου χώρου της έκτασης σε συνεργασία και βάσει υποδείξεων της Εφορείας.

 

2. Μετά την απομάκρυνση των μπάζων θα επανυποβληθεί για εξέταση επικαιροποποιημένη αρχιτεκτονική μελέτη, καθώς και τα σχέδια διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.

 

 

Υπενθυμίζουμε ότι η Μήλος αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο περιζήτητα νησιά του Αιγαίου για διακοπές από το εξωτερικό. Μόνο το 2020, εγκρίθηκαν δύο νέα ξενοδοχεία στο νησί, από τις εταιρείες AX-SITE AΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. (5 αστέρων, 216 κλινών) και V TOURISM Α.Ε. (4 αστέρων, 43 κλινών).

 

 

 Πηγή: bizzness.gr

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios