ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Ενημέρωση για την λειτουργία των καταστημάτων από τον Σ.Ε.Β. Μήλου

Ενημέρωση

 

Σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων , είμαστε σε αναμονή του ΦΕΚ, ωστόσο σας γνωστοποιούμε τις κυριότερες προϋποθέσεις της επαναλειτουργίας της αγοράς και τις οικονομικές δραστηριότητες που επανεκκινούν από τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021.

Διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ.

Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.

Έναρξη λειτουργίας του συνόλου των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.
 

Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου για την κατά το δυνατόν αναπλήρωση του χαμένου έως τώρα τζίρου και στα πλαίσια των εκπτώσεων.
 

Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) παροχή δυνατότητας λειτουργίας διευρυμένου ωραρίου από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ. για όλες τις επιχειρήσεις. Ο Συνδεσμός μας προτείνει την διατήρηση του χειμερινού ωραρίου όπως σας έχει ανακοινωθεί, με την μόνη αλλαγή το κλείσιμο των καταστημάτων μεταφέρετε στις 20:00.
 

Μετακίνηση με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.
 

Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
 

Διάρκεια 2 ωρών κατά οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.
 

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα (4) άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).
Και αυτό το μέτρο ισχύει πλέον οριζόντια για όλο το λιανεμπόριο (συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων)
Τα σχετικά μεγέθη ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ές και το προσωπικό του καταστήματος.
 

Υποχρεωτική ανάρτηση στην είσοδο του καταστήματος από τον υπεύθυνο, του μέγιστου πληθυσμού πελατών που μπορεί να εισέλθει εντός του καταστήματος και τήρηση από την επιχείρηση ασφαλούς συστήματος μέτρησης.
 

Υποχρεωτική απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
 

Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου θα λειτουργούν μόνο τα εμπορικά καταστήματα με τη διαδικασία παράδοσης εκτός (click away) και με τις προϋποθέσεις που γνωρίζουμε έως σήμερα.
( Η Μήλος δεν βρίσκεται σε αυτές τις περιοχές, ωστόσο πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί)
 
 

Για τις Δραστηριότητες κομμωτηρίων, και κέντρων αισθητικής ισχύουν όλα τα παραπάνω και επιπλέον:
- Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.
- Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
- Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
- Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.
Έπειτα από 70 ημέρες με κλειστά καταστήματα, η απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει το άνοιγμα της αγοράς διατηρεί τις ελπίδες ζωντανές, ας αποδείξουμε για ακόμη μια φορά πως θα πράξουμε με αίσθημα ευθύνης και θα τηρήσουμε, όλους τους υγειονομικούς κανόνες για την ασφαλή λειτουργία της αγοράς.
 
 
 
 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios