ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Χειροτονία νέου ιερέα στην Μήλο

 Τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων υγειονομικής προστασίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Μητροπολιτικό Nαό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Ερμούπολη, και προέβη στην σε Πρεσβύτερο χειροτονία του εκ της Ιεράς νήσου Μήλου ορμώμενου, Διακόνου Αντωνίου Σώρρου, ο οποίος θα διακονήσει την κενή Ενορία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου- Αγίου Χαραλάμπους Αδάμαντος Μήλου.

 


Στη σύντομη προσλαλιά του προς τον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τον παρότρυνε να αναδειχθεί καλός πατέρας για τα παιδιά, τους νέους και τους γέροντες, αγαπώντας τα παιδιά, νουθετώντας τους νέους και στηρίζοντας τους γέροντες!

 


Του συνέστησε, επίσης, να είναι πράος, ταπεινός και σιωπηλός, καθώς ο κόσμος, θυμωμένος και αποπροσανατολισμένος, επιζητεί την πραότητα, την ψυχική αγαθότητα, τη συγνώμη και τη μακροθυμία.
Τον συμβούλευσε να μνημονεύει τους αοιδίμους προκατόχους του ιερείς της Μήλου, στον κόπο, τον ιδρώτα και τον πνευματικό αγώνα των οποίων θα στηριχθεί και θα καρποφορήσει πνευματικά.

 


Ευμοίρησε δε τους γονείς του, οι οποίοι προσέφεραν δυο παιδιά τους στην Εκκλησία, τον Πρεσβύτερο Αντώνιο και τον Αρχιμ. Νεκτάριο, που διακονεί τον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Τρυπητής, τους οποίους πάντοτε θα προστατεύει υπό το Ωμοφόριό του και θα τους στηρίζει.

 

 

Ευχόμαστε στον νέο ιερέα πάντα άξιος στο έργο του!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

menelai katerinav ikeli255x220
koyntoyratzis255x220 0

Ακολουθήστε μας

loyladaki 255x2202
Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios