ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Απάντηση της επάρχου Μήλου στην Φλώρα Καισαρίτη για το Κέντρο Υγείας Μήλου

Κυρία Καισαρίτη

 

 

Διάβασα το άρθρο σας με πολύ μεγάλη προσοχή. Αναφέρεστε στο γεγονός ότι δεν απαντάω στα ερωτήματα που θέτετε, μέσω δημοσίων παρεμβάσεων που κάνετε.

 

Όπως θα έχετε παρατηρήσει, είναι κάτι που κάνω γενικότερα. Όχι γιατί δεν μπορώ να απαντήσω ή γιατί δεν έχω κάτι να πω. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Προτιμώ να μην μπαίνω σε τέτοιες «αντιπαραθέσεις» και να δουλεύω προσπαθώντας να βρω λύσεις.

Σε κάποια ανάρτηση, ένας κύριος, νομίζω πως είναι ο πατέρας σας, αν κάνω λάθος παρακαλώ συγχωρείστε με, είχε γράψει πως, δεν μπορώ εγώ να αγαπάω το νησί περισσότερο από μια Μηλιά. Ποτέ δεν κατάλαβα πως μετριέται η αγάπη. Πως αναγνωρίζει κάποιος αν εγώ ή εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος αγαπάμε περισσότερο ή λιγότερο αυτόν τον τόπο.

 

 

Να σας πω λίγα λόγια για εμένα.

Έχω επιλέξει η ίδια να ζω στη Μήλο. Δεν μου επιβλήθηκε, απλά το επέλεξα.

Είμαι εδώ τα τελευταία 16 χρόνια, χειμώνα καλοκαίρι, με όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που μπορεί να υπάρχουν σε ένα νησί. Τον τόπο αυτό, τον θεωρώ «τόπο μου». Δεν μπορεί κανείς να μου το στερήσει αυτό. Είναι «νησί μου», το αγαπάω και απλά θέλω να βοηθήσω.

Φυσικά, οι Μηλιοί που κατοικούν εκτός του νησιού, για οποιονδήποτε λόγο, κάθε λόγος είναι σεβαστός, δεν σημαίνει ότι δεν αγαπούν το νησί μας ή ότι το αγαπούν λιγότερο από έναν που κατοικεί τη Μήλο. Ποτέ δεν θα σκεφτόμουν κάτι τέτοιο.

Τα 16 αυτά χρόνια, που κατοικώ στη Μήλο, προσπαθώ να βοηθήσω και να βρω λύσεις. Πιστεύω πως κάποιες προσπάθειές μου έχουν στεφθεί με επιτυχία, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναφερθεί από άλλους και όχι από εμένα.

Επειδή λοιπόν αγαπάω αυτόν τον τόπο, αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά. Ο κόσμος με τίμησε και έτσι βρέθηκα σε αυτή τη θέση.

 

 

Όταν ανέλαβα και τα καθήκοντα του Επαρχείου, θεωρούσα πως όλοι θα συνεργαστούμε, με γνώμονα το καλό του νησιού που αγαπάμε. Πόσο ουτοπικό!!!

Πολύ γρήγορα απογοητεύτηκα, καθώς διαπίστωσα πως δυστυχώς δεν υπάρχουν συνεργασίες, κάποιοι εξαιτίας «κομματικών» αντιπαραθέσεων, κάποιοι άλλοι για τους δικούς τους λόγους, αρνούνται να συνεργαστούν, συνήθως βάζοντας εμπόδια ή ακόμα και σαμποτάροντας προσπάθειες που γίνονται. Τις περισσότερες φορές αποδέκτης αυτής της κατάστασης είμαι εγώ.

Θα μπορούσα να αναφερθώ σε πολλές συγκεκριμένες περιπτώσεις, όμως το μόνο που θα κατάφερνα, θα ήταν να κάνω κακό στο νησί που αγαπάω. Γι’ αυτό έχω επιλέξει τη σιωπή.

 

 

Όσο και να έχω απογοητευτεί, εγώ θα παραμείνω εδώ και θα συνεχίσω να προσπαθώ, ελπίζοντας να αλλάξει η κατάσταση.

Αγωνιάτε για το Κέντρο Υγείας Μήλου. Πράγματι είναι ό,τι πιο σημαντικό να γνωρίζουμε πως το Κέντρο Υγείας είναι ικανό να αντιμετωπίσει όποιο θέμα προκύψει, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, λόγω της πανδημίας.

Όπως αναφέρετε στο άρθρο σας, ο Δήμαρχος Μήλου, στην επιστολή του προς την 2η ΥΠΕ, δηλώνει πως ο κ. Αποστολόπουλος «παραιτήθηκε», διότι υπήρχαν δυσλειτουργίες υπηρεσιακές, μετά το διορισμό της νέας Διοικούσας Επιτροπής του ΚΥΜ. Όμως ο ίδιος είχε κάνει αίτηση για μετάθεση την 06-07-2018, η οποία εγκρίθηκε με την με αρ. πρωτ. Γ4α/66035/18-09-2019 Απόφαση του Υπουργείου Υγείας και αναρτήθηκε στο Διαύγεια με ΑΔΑ: ΩΝ9Ν465ΦΥΟ-79Θ.

Μήπως λοιπόν οι «υπηρεσιακές δυσλειτουργίες» αφορούσαν σε συνεργασία με προηγούμενη Διοικούσα Επιτροπή, αφού τότε δεν είχε αναλάβει η καινούρια; Επίσης να σας ενημερώσω ότι ο όρος «παραιτήθηκε» δεν υφίσταται προφανώς, διότι ο κ. Αποστολόπουλος υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Πύλου αυτή τη στιγμή. Στη Μήλο υπηρετούσε με απόσπαση, η οποία είχε παραταθεί και έληξε την 31-12-2020, οπότε και μετακινήθηκε στην Πύλο.

 

 

Αναρωτιέστε σε ποιες ενέργειες έχω προβεί για τη στελέχωση του ΚΥΜ, σαν να είναι υποχρέωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Όπως δεν είναι υποχρέωση του Δήμου, έτσι δεν είναι και της Περιφέρειας. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου. Οι ενέργειές μας είναι συνεχείς. Προφανώς δεν γνωρίζετε για τα κίνητρα που δίνει η Περιφέρεια, τα οποία έχουν θεσπιστεί από το 2016, αλλά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ έως πριν λίγο καιρό, ούτε για τον εξοπλισμό με τον οποίο άμεσα ενίσχυσε το ΚΥΜ, από το πρώτο κιόλας κύμα της πανδημίας και φυσικά δεν σταματάμε εδώ. Η Περιφέρεια ήταν και θα παραμείνει δίπλα στο ΚΥΜ, αλλά και στο Περιφερειακό ιατρείο Κιμώλου.

 

 

Η στελέχωση του ΚΥΜ είναι θέμα της εκάστοτε Κυβέρνησης. Σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Κέντρου Υγείας Μήλου, είμαστε σε συνεχείς επαφές με την Κυβέρνηση και κυρίως με τον κ. Ροϊλό Χρήστο, Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, έναν αξιόλογο Διοικητή με απόλυτη κατανόηση, ο οποίος είναι δίπλα μας και μας βοηθάει στον αγώνα μας.

Είναι άδικο όμως, ενώ εδώ και τόσα χρόνια δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία για το Κέντρο Υγείας Μήλου, να τα περιμένετε όλα από τη μία ημέρα στην άλλη. Τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται και θα συνεχίσουν. Ήδη έχουν έρθει οι πρώτοι ειδικευμένοι ιατροί και έπεται συνέχεια.

Είμαι σίγουρη πως, σε επόμενο άρθρο σας, θα συνεχίσετε λέγοντας πως δεν πήρατε συγκεκριμένες απαντήσεις. Το θέμα όμως δεν είναι να «λέμε» αλλά να κάνουμε. Θα πρέπει να αφήνουμε τα αποτελέσματα να μιλάνε και όχι εμείς.

 

 

Καλό θα είναι λοιπόν, να σταματήσουμε να κοιτάμε την προβολή μας και αναφέρομαι σε όλους, να αφήσουμε στην άκρη κομματικές και άλλες σκοπιμότητες και να κοιτάξουμε να συνεργαστούμε.

Εξάλλου μοναδική μας έγνοια είναι το νησί μας, το νησί που αγαπάμε!!!

 

 

Η Έπαρχος Μήλου

Έλλη Χωριανοπούλου

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios