ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Διεθνές Κέντρο Χορού & θέατρου Μήλου: Πολιτιστική Άνοιξη – Καλοκαίρι 2021

 

 

Μέσα στην αβέβαιη κατάσταση που διαμόρφωσε η Πανδημία και περιμένοντας τις αποφάσεις της Πολιτείας όσον αφορά στο άνοιγμα των διά ζώσης δραστηριοτήτων πολιτισμού, το Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου προετοιμάζεται με αισιοδοξία για την επανεκκίνηση των παιδαγωγικών και   πολιτιστικών δραστηριοτήτων του.

 

 

Μόλις λοιπόν δοθεί το “πράσινο φως” από την Πολιτεία (περί τα μέσα Μαίου), ξεκινάμε δύο νέα εργαστήρια για όλες τις ηλικίες: Εργαστήριο Σύγχρονου και Κλασικού Χορού (από 4 ετών / εβδομαδιαίο πρόγραμμα) και Εργαστήριο Θεάτρου και Σκηνικής Εγρήγορσης “Performance Project” (για έφηβους και ενήλικους / κυρίως Σαββατοκύριακα). Κατά το τέλος του Ιουνίου τα εργαστήρια θα ολοκληρωθούν με τις παρουσιάσεις – παραστάσεις των σπουδαστών.

 

 

Στα μαθήματα μας υπό τις αιγίδες του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μήλου και του Αθλητικού Συλλόγου “Ιέραξ” είναι εγγεγραμμένοι από τον περασμένο Οκτώβριο 44 σπουδαστές όλων των ηλικιών. Τα μαθήματα δεν πραγματοποιήθηκαν, λόγω των περιοριστικών μέτρων, εκτός από τα δωρεάν μαθήματα μέσω διαδικτύου για τα παιδικά και εφηβικά τμήματα χορού. Έτσι τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να υποδεχτούμε και νέους σπουδαστές όλων των ηλικιών, και να ζήσουμε μια… καλλιτεχνική άνοιξη (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Για οποιαδήποτε πληροφορία ή εγγραφή επικοινωνήστε στο e – mail της ομάδας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 6976 778 463.

 

 

 

 

 

Update / Ημερολόγιο

Νοέμβριος – σήμερα: οργάνωση, προετοιμασία και εξεύρεση χρηματοδοτήσεων και αιγίδων των επαγγελματικών παραγωγών του καλοκαιριού, σε συνεργασία με ομάδες, φορείς και καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία και την Ιταλία.

 

 

Μάρτιος: υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά τον Κώστα Μπλουγουρά, Διευθυντή Φωτογραφίας και συνεργάτη της ομάδας και πραγματοποιήσαμε δοκιμαστικά γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζουμε με θέμα τη συμβολή της Τέχνης στη ζωή των ανθρώπων και πρωταγωνιστές τους κατοίκους της Μήλου. Στα δοκιμαστικά έλαβαν μέρος η ομάδα εφήβων και ενηλίκων Performance Project, σπουδαστές Σύγχρονου Χορού, ο Δημήτρης Πουλημένος, ο Άρης Δεληβασιλείου, ενώ οπερατέρ ήταν ο Στράτος Τσιαλίκης. Ευχαριστούμε τον Νίκο Λιακάκο για την τεχνική υποστήριξη.

 

 

Ιούλιος – Αύγουστος: προετοιμασία και Παρουσίαση των επαγγελματικών Πρότζεκτ της ομάδας που είναι, όπως πάντα, συμπεριληπτικά, με την ενεργή συμμετοχή της κοινότητας και αποτελούνται από Εργαστήρια Χορού, Contact Improvisation, Θεάτρου και Δημιουργικής Γραφής για όλους, Παραστάσεις Χορού, Θεάτρου, Performance στο δημόσιο χώρο και σε μνημεία, Ψηφιακή ‘Έκθεση Φωτογραφίας, Ντοκιμαντέρ κ.α. (Ο τελικός προγραμματισμός της ομάδας θα ανακοινωθεί το μήνα Μάιο).

 

 

Την προσπάθεια αυτή που επιχειρούμε την πιο δύσκολη χρονιά για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό υποστηρίζουν οι παρακάτω, και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας!

 

 

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μήλου, ΠΟΣΠΟΜ, Κιμωλίστες, Σύλλογος Γυναικών Μήλου “Η Αφροδίτη”, “Vira Houses”, Αλέκος Πετράκης και Άννα Σαρακηνού, Αθλητικός Σύλλογος “Ιέραξ”, Μουσική Σχολή Μήλου “Μηλίων Τέχνες”, Μηλέικα Νέα, Travel Me to Milos, Αντώνης Πουλάκης, Φασκόμηλο, MLO Souvenirs, Αγέρι, ΕΡΤ, AEGEAN, Ομάδα Omnivion (Γαλλία), Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο της Νάντης (Γαλλία), Ομάδα “Ασώματες Δυνάμεις” (Κύπρος).

 

 

Ελπίζουμε να είμαστε όλοι υγιείς και ασφαλείς και να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε με συλλογικό τρόπο ένα αξέχαστο, δημιουργικό καλοκαίρι για τα παιδιά, του νέους και ολόκληρη την κοινότητα της Μήλου μας, καθώς και τους περαστικούς ταξιδιώτες της.

 

 

Φιλιώ Λούβαρη

 

 

  • Όλες οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν τις ημερομηνίες που θα οριστούν από την Πολιτεία για την επανέναρξη των διά ζώσης πολιτιστικών δραστηριοτήτων και τηρώντας τα σχετικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον covid – 19.
  • Φωτογραφία – Πορτραίτο της Μαργαρίτας Αμαραντίδης

Φωτογραφία του Άρη Δεληβασιλείου από τα δοκιμαστικά γυρίσματα του Ντοκιμαντέρ του Μαρτίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios