ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Κυκλάδες: Έρευνα για εμβολιασμούς και ελλείψεις σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας των νησιών- Τι δείχνουν τα στοιχεία

 

 

Την κατάσταση των υγειονομικών μονάδων των νησιών και την πορεία των εμβολιασμών ενόψει του προγράμματος «Γαλάζια Ελευθερία» καταγράφει έρευνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, σε συνεργασία με τα κατά τόπους σωματεία τους.

Τα στοιχεία για τις υγειονομικές μονάδες των Κυκλάδων παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αναλυτικότερα: 

 

 

Γ.Ν. ΣΥΡΟΥ: Υπάρχουν 4 γραμμές για τα εμβολιαστικά κέντρα από τα οποία οι 3 είναι Johnson και η 1 phizer. Μετακινήθηκαν από το Αττικό 3 Νοσηλεύτριες για τη phizer και για την Johnson έχουν επισκέπτριες υγείας. Υπάρχει πρόβλημα στη Νοσηλευτική και την τεχνική υπηρεσία. Οπωσδήποτε θέλουν ενίσχυση σε προσωπικό ενόψει καλοκαιρινής περιόδου.

 

 

Γ.Ν. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: Υπάρχουν τρία εμβολιαστικά κέντρα και κάνουν το εμβόλιο της phizer και της Johnson, όμως δεν υπάρχει κανένας γιατρός στα εμβολιαστικά κέντρα. Υπάρχει μόνο ένας Παθολόγος που είναι του Ε.Σ.Υ για όλο το Νοσοκομείο. Υπάρχουν 9 γιατροί που είναι της ΑΕΜΥ Α.Ε. άλλων ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο. Οι υπόλοιπο γιατροί είναι άλλοι του Ε.Σ.Υ. μόνιμοι, άλλοι με απόσπαση και άλλοι με μπλοκάκι. Υπάρχει στο σύνολο 1 Καρδιολόγος, 1 Παθολόγος, 3 Χειρούργοι, 1 Ορθοπεδικός, 1 Νευρολόγος, 1 Νεφρολόγος, 2 Παιδίατροι, 1 ΩΡΛ, 3 Ακτινολόγοι, 3 Γυναικολόγοι, 1 Αναισθησιολόγος, 1 Κυταρολόγος, 1 Μικροβιολόγος και έρχονται 3 Γενικοί γιατροί από άλλα Ιατρεία. Έχουν επίσης και 7 Αγροτικούς Ιατρούς που κάνουν εφημερία στο νοσοκομείο. Επίσης η Νοσηλευτική Υπηρεσία εξυπηρετείται μόνο με επικουρικό προσωπικό. Υπάρχει θέμα και με το Διοικητικό προσωπικό γιατί δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις των επικουρικών στη γραμματεία.

 

 

Γ.Ν. Κ.Υ. ΝΑΞΟΥ: Υπάρχουν 3 εμβολιαστικά κέντρα, τα εργαστήρια λειτουργούν, αλλά δεν έχουν Παραϊτρικό προσωπικό στο Μικροβιολογικό, Ακτινολογικό και Αιμοδοσία. Επίσης υπάρχει έλλειψη στους Παθολόγους Ιατρούς. Στο Νοσοκομείο υπάρχουν 3 Παθολόγοι μόνιμοι και 1 Επικουρικός, 4 Ορθοπεδικοί, 1 Ακτινολόγος, 2 Μικροβιολόγοι, Αναισθησιολόγο δεν έχουν έρχεται περιστασιακά από Αθήνα και από Σύρο, 2 Χειρούργοι, 3 Καρδιολόγοι, κανέναν Οφθαλμίατρο μόνο περιστασιακά, 1Παιδίατρο επικουρικό, 1 ΩΡΛ επικουρικό, 1 Νευρολόγο, 2 Οδοντίατρους, 1 Γυναικολόγο και 1 Νεφρολόγο. Οι περισσότεροι από τους γιατρούς είναι επικουρικό προσωπικό.

 

 

Κ.Υ. ΤΗΝΟΥ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο. Δεν έχουν όμως Παθολόγους και Γενικούς Ιατρούς. Είναι 4 οι οργανικές θέσεις για τους Παθολόγους χωρίς να είναι καλυμμένες. Στο Κ.Υ. υπάρχουν 1 Παθολόγος, 1 Καρδιολόγος, 2 Παιδίατροι, 1 Ορθοπεδικός, 1 Ακτινολόγος που ήρθε με μετακίνηση, 1 Επικουρικός Μικροβιολόγος, 1 Επικουρική Παιδίατρος και 1 μόνιμη. Τα εργαστήρια λειτουργούν κανονικά.

 

 

Κ.Υ. ΜΥΚΟΝΟΥ: Υπάρχουν 2 εμβολιαστικά κέντρα. Δεν έχουν Παιδίατρο, υπάρχει ένας Παθολόγος ένας Παιδοχειρούργος επικουρικός, ένας Ορθοπεδικός και ένας Καρδιολόγος. Ενεργοί είναι μόνο 5 Νοσηλευτές σε όλο το Κ.Υ. και μετακινήθηκαν 4 από Αθήνα για να βοηθήσουν. Έρχονται πληρώματα ασθενοφόρου από Αθήνα επίσης για να καλύψουν τις βάρδιες.

 

 

Κ.Υ. ΑΜΟΡΓΟΥ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο. Έχουν 6 νοσηλευτές σε όλο το Κ.Υ. και δεν βγαίνουν οι βάρδιες. Έχουν έναν γενικό γιατρό μόνιμο και δεν καλύπτονται οι εφημερίες. Έχουν μόνο δύο οδηγούς.

 

 

Κ.Υ. ΜΗΛΟΥ: Υπάρχει ένα εμβολιαστικό κέντρο. Έχουν τελειώσει με τις πρώτες δόσεις. Δεν έχουν γενικούς γιατρούς, υπάρχει ένας Καρδιολόγος επικουρικός. Έχουν 9 Νοσηλεύτριες σε όλο το Κ.Υ.

 

 

Κ.Υ. ΑΝΔΡΟΥ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο. Έχουν 2 γενικούς γιατρούς, έναν Παιδίατρο, 1 Παθολόγο και 1 Ορθοπεδικό. Όμως έχουν μόνο 8 Νοσηλευτές σε όλο το Κ.Υ. και το καλοκαίρι χρειάζεται ενίσχυση. Κάποιοι από Νοσηλευτές πηγαίνουν και στο εμβολιαστικό κέντρο.

 

 

Κ.Υ. ΠΑΡΟΥ: Υπάρχουν 9 νοσηλευτές σε όλο το Κ.Υ. που δεν επαρκούν και μία Επισκέπτρια Υγείας. Υπάρχουν 2 Γενικοί ιατροί, 1 Παθολόγος, 1 Ακτινολόγος, 1 Καρδιολόγος, 1 Παιδίατρος και 1 Οδοντίατρος. Επίσης έχουν μόνο 1 Διοικητικό υπάλληλο. Εμβολιαστικό κέντρο υπάρχει . 

 

Κ.Υ. ΙΟΥ: Υπάρχει ένα εμβολιαστικό κέντρο. Από γιατρούς είναι καλυμμένοι με έναν γενικό Ιατρό, δύο Ορθοπεδικούς και έναν Παιδίατρο. Σε όλο το Κ.Υ. είναι 6 Νοσηλευτές και 1 με 2 είναι στο εμβολιαστικό κέντρο. Υπάρχει μία καθαρίστρια που δουλεύει και πέρα από το ωράριό της

 

 

 

Πηγή: cyclades24.gr

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios