ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Η Μήλος, το καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2021

 

Το καλύτερο νησί στον κόσμο είναι η Μήλος, σύμφωνα με τους αναγνώστες του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού Travel+Leisure.

Στη σχετική λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό βρίσκονται και άλλα ελληνικά νησιά, η Φολέγανδρος και η Σαντορίνη.

Η ψηφοφορία για τα φετινά βραβεία πραγματοποιήθηκε από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 10 Μαΐου 2021 και σε αυτήν οι σχεδόν 35 εκατ. αναγνώστες του περιοδικού και χρήστες στις διάφορες πλατφόρμες του εκδήλωσαν τις προτιμήσεις τους σε ποικίλες κατηγορίες, όπως πόλεις, νησιά, θέρετρα, προορισμοί τουρισμού πολυτελείας και ευεξίας, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες διοργάνωσης κρουαζιέρας, ταξιδιωτικά γραφεία, πρακτορεία ενοικίασης αυτοκινήτων κ.ά.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, τα καλύτερα νησιά στον κόσμο, σύμφωνα με τους αναγνώστες του T+L, είναι οι προορισμοί που οι ταξιδιώτες φαντασιώνονται τα χειμωνιάτικα βράδια, με ονειρικά, ηλιόλουστα τοπία και γαλανά νερά. Οι αναγνώστες βαθμολόγησαν τα νησιά ανάλογα με τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα, τα φυσικά τοπία και τις παραλίες, το φαγητό, την φιλοξενία και τη συνολική εμπειρία.

Τις εντυπώσεις κέρδισε για φέτος η Μήλος. Όπως αναφέρει τo Travel+Leisure, η Μήλος κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της λίστας, από την τρίτη θέση που είχε πέρυσι, «χάρη στους φιλικούς κατοίκους της, οι οποίοι καλωσορίζουν τους επισκέπτες προτρέποντάς τους να εξερευνήσουν τα γραφικά χωριά (η Τρυπητή φημίζεται για τους ανεμόμυλους και η Πλάκα για το ηλιοβασίλεμα της), τις εξαιρετικές ταβέρνες και τις υπέροχες παραλίες της, που ποικίλλουν στο χρώμα ανάλογα με το αν σχηματίζονται από κοχύλια, πέτρες ή άμμο».

Οι επισκέπτες θα βρουν πολλές επιλογές για διαμονή, επισημαίνει. «Μείναμε σε ένα μικρό δωμάτιο σχεδόν πάνω στο νερό», ανέφερε ένας αναγνώστης. «Υπέροχη τοποθεσία» πρόσθεσε. Η βαθμολογία που συγκέντρωσε η Μήλος είναι 95.50.

Ταυτόχρονα, στην κατηγορία «Τα καλύτερα 25 Νησιά στον Κόσμο» η Φολέγανδρος κατέλαβε τη 2η θέση, με «σκορ» 95.47, και η Σαντορίνη την 13η.

Οι νέες αυτές διακρίσεις, έρχονται λίγες μόνον ημέρες μετά την ανάδειξη της Ελλάδας και της Σαντορίνης ως Αγαπημένη Χώρα και Καλύτερο Νησί της Ευρώπης, αντίστοιχα, στα αμερικανικά βραβεία κοινού FXExpress 2021 Awards.

Στην πρώτη δεκάδα σύμφωνα με το Travel+Leisure, είναι: 1. Μήλος, Ελλάδα (βαθμολογία: 95.50) 2. Φολέγανδρος, Ελλάδα (95.47) 3. Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες (91.69) 4. Μαδέρα, Πορτογαλία (91.56) 5. Νήσοι Ανταμάν, Ινδία (91.24) 6. Σικελία, Ιταλία (90.49) 7. Κο Σαμούι, Ταϊλάνδη (90.34) 8. Μπαλί, Ινδονησία (90.32) 9. Χαβάη (90.06) 10. Νησιά Γκαλαπάγκος (90.00)

Πηγή: lifo.gr

 

menelai katerinav ikeli255x220
koyntoyratzis255x220 0

Ακολουθήστε μας

loyladaki 255x2202
Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios