ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Εγκρίθηκε επιχορήγηση ύψους 200.000 ευρώ για την κάλυψη δαπανών πόσιμου νερού στο Δήμο Μήλου - Δηλώσεις Βουλευτών

 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, ενημερώνει ότι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ενέκρινε επιχορήγηση ύψους 200.000 ευρώ στο Δήμο Μήλου, για την κάλυψη μέρους των δαπανών παραγωγής πόσιμου νερού από τις μονάδες αφαλάτωσης για το έτος 2022, με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών του νησιού, που έχουν αυξηθεί λόγω της επαναλειτουργίας του τουριστικού κλάδου μετά την πανδημία, σε συνδυασμό με την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Η σχετική απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο λήψης μέτρων και δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας και την υδροδότηση των νησιών στο πλαίσιο του έργου «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έτους 2022 της Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π.

 

Για το ίδιο θέμα οι βουλευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κα. Κατερίνα Μονογυιού και κ. Φίλιππος Φόρτωμας δήλωσαν

Κατερίνα Μονογυιού
«Η απόφαση επιχορήγησης του Δήμου Μήλου με το ποσό των 200.000€ αποδεικνύει για άλλη μία φορά τα γρήγορα αντανακλαστικά και τις άμεσες λύσεις που δίνει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των ιδιαιτεροτήτων της νησιωτικότητας, την στήριξη των τοπικών κοινωνιών στα νησιά μας και την ικανοποίηση των αναγκών του νησιού, που έχουν αυξηθεί λόγω της επαναλειτουργίας του τουριστικού κλάδου μετά την πανδημία σε συνδυασμό με την αύξηση του ενεργειακού κόστους καθώς και της τιμής του αφαλατωμένου νερού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τις Κυκλάδες μας και την συνεχή παροχή επιχορηγήσεων με σκοπό την βελτίωση των υποδομών ύδρευσης των νησιών μας.»

 Φίλιππος Φόρτωμας 

«Η συνεχής έγκριση έργων και χρηματοδοτήσεων για τα νησιά των Κυκλάδων, αποδεικνύει εμπράκτως τη σταθερή στήριξη των νησιωτικών κοινωνιών μας, στο πλαίσιο της ανάδειξης της νησιωτικότητας ως εθνικό πλεονέκτημα, από την Κυβέρνηση μας. Το συγκεκριμένο έργο στη Μήλο διασφαλίζει, μαζί και με τα όσα έχουν ήδη εγκριθεί, την κοινωνική βιωσιμότητα του νησιού».

 

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios