ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ναυτιλία

Προσάραξε και παραμένει στο Διακόφτι το Aqua Jewel

Στο λιμάνι των Κυθήρων, στο Διακόφτι παραμένει το επιβατηγό -οχηματαγωγό πλοίο Aqua Jewel της Sea Jets.
 Το πλοίο προσάραξε στο λιμενοβραχίονα του λιμένα Διακοφτίου των Κυθήρων το απόγευμα της Τρίτης κατά τον απόπλου του, με 40 μέλη πλήρωμα και 8 επιβάτες.
 
 
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Ναυτιλίας, «τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυθήρων ότι το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ” Ν.Π. 11045 προσάραξε στο λιμενοβραχίονα του λιμένα Διακοφτίου Κυθήρων, κατά τον απόπλου του με προορισμό τον Κίσαμο Κρήτης. Στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ΔΝΔ 5-6 Bf).
Στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο επιβαίνουν οκτώ επιβάτες και σαράντα μέλη πληρώματος, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους». Αποτέλεσμα της προσάραξης ήταν όπως επισημαίνει το Υπουργείο, «η δημιουργία ρήγματος και η ελεγχόμενη εισροή υδάτων, κατά δήλωση του Πλοιάρχου. Από τη Λιμενική Αρχή ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης ρύπανσης.
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ” και πρόκειται να επιθεωρηθεί από κλιμάκιο ΤΚΕΠ της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών με τη συνδρομή επαγγελματία δύτη».

Ακολουθήστε μας