ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ναυτιλία

Συνάντηση - συζήτηση για θέματα του καρνάγιου της Μήλου

Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Μήλου πραγματοποιήθηκε χθες 14-05-2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΛΤΜ ενημερωτική συνάντηση και συζήτηση με

θέμα τη λειτουργία Καρνάγιου στην περιοχή Μαυρομούρι.

Παρόντες εκτός από το Δήμαρχο κο Μανώλη Μικέλη, ήταν ο Πρόεδρος του ΔΛΤ κος Γαϊτανής Αβέρκιος, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, μέλη συμπολίτευσης, μέλη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και εκπρόσωπος του Λ/Χ Μήλου κα Ασπασία Μαρκάκη. Συνδέθηκαν διαδικτυακά ο κος Βασίλης Σοφικήτης, στέλεχος της Imerys καθώς και μέλος του ΔΣ του ΔΛΤ Μήλου και ο κος Δημήτρης Βήχος από τα γραφεία του στο Πειραιά με τους συνεργάτες του.

Μετά την εισήγηση του προέδρου , ακολούθησε ενημέρωση και επεξήγηση από τη νομική σύμβουλο του κου Βήχου σχετικά με την εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας με την οποία ακυρώθηκε Απόφαση του ΔΛΤ Μήλου, που αφορούσε  στην άρνηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μήλου να παραχωρήσει το χώρο του Καρνάγιου στο Δημήτρη Βήχο, κατόπιν σχετικής αιτήσεως του.

Μετά από αυτό, έγινε σαφές ότι το ΔΛΤ Μήλου υποχρεούται να συνεδριάσει εκ νέου κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου και να λάβει νέα απόφαση λαμβάνοντας πλέον υπόψιν τα δεδομένα που διαμόρφωσε η απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας στο σύνολο και στην ουσία της.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα και αναμένεται πλέον η σχετική απόφαση του ΔΛΤ Μήλου, ευελπιστώντας να επικρατήσει η λογική, να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα και να επανέλθουμε στην εύρυθμη λειτουργία των λιμενικών υπηρεσιών του λιμένα προς όφελος των συμπολιτών μας και του νησιού γενικότερα.

Με εκτίμηση,

ΒΗΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ακολουθήστε μας