ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Περιβάλλον

Μήνυμα του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Έλληνες ναυτικοί,

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει καθιερωθεί διεθνώς από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ως  ημέρα  υπενθύμισης του χρέους και του καθήκοντός μας απέναντι στο φυσικό περιβάλλον. Ο εορτασμός της μας φέρνει όλους έναντι των ευθυνών μας και ιδιαίτερα εσάς, τους ανθρώπους της θάλασσας, τους Έλληνες ναυτικούς.

Καλούμε λοιπόν εσάς, που βιώνετε καθημερινά το υγρό στοιχείο, το οποίο αποτελεί για εσάς ταυτόχρονα φυσικό περιβάλλον διαβίωσης αλλά και χώρο εργασίας, να δώσετε το παράδειγμα σε όλους τους άλλους για τον σεβασμό του θαλάσσιου περιβάλλοντος, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προστασία του από την αδιαφορία, την αμέλεια, την ασυνείδητη εκμετάλλευση και την εσκεμμένη ρύπανση που μπορεί να προκαλέσει ο ανθρώπινος παράγοντας. 

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συμμετέχει ενεργά μέσω του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην προστασία των θαλάσσιων και παράκτιων περιοχών της χώρας μας, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας την κοινωνία καθώς και τους αρμόδιους φορείς  αναφορικά με τα προβλήματα της θαλάσσιας ρύπανσης, σε μια κοινή προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος.

Φέτος ευελπιστούμε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα αποτελέσει  αφετηρία έντονου προβληματισμού αλλά και υιοθέτησης μιας νέας αντίληψης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, με τη συμβολή όλων μας για την εξασφάλιση ενός καλύτερου παρόντος και ενός  ακόμη καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά μας.

Σας χαιρετώ και σας εύχομαι καλά ταξίδια, με ήρεμες αλλά και καθαρές θάλασσες.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ  

Ακολουθήστε μας