ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός

Προβολή ταινίας από το Εργατικό Κέντρο Μήλου

 

Δυνατό, γκανγκστερικό αγγλικό θρίλερ, που φέρνει στον νου παλιότερα, εξαιρετικά δείγματα του βρετανικού κινηματογράφου από σκηνοθέτες όπως οι Κάρολ Ριντ, Μπάζιλ Ντίαρντεν, και ο Αμερικανός (στη διάρκεια της βρετανικής καριέρας του) Τζόζεφ Λούζι. Με ένα καλογραμμένο σενάριο και μια προσεγμένη, ιδιαίτερα στη δημιουργία χαρακτήρων αλλά και ατμόσφαιρας, ταινία, ο πρωτοεμφανιζόμενος στον χώρο σκηνοθέτης Πολ Αντριου Γουίλιαμς, έφτιαξε μια ταινία που θα ζήλευαν και καθιερωμένοι σκηνοθέτες.

Στο επίκεντρο μια πόρνη, η Κέλι, και ένα ανήλικο κορίτσι, η Τζοάν, που φεύγουν από το Λονδίνο, κυνηγημένες από γκάνγκστερ, αναζητώντας καταφύγιο στο Μπράιτον.

Πρόκειται για μια μικρή έκπληξη από τη Βρετανία, ταινία με άμεσο, ζωντανό διάλογο, χωρίς συναισθηματισμούς, με έντονο ρεαλισμό που δίνει αυθεντικότητα στην ιστορία, με ωραίους χαρακτήρες και εξαιρετικές ερμηνείες τόσο από τις δυο γυναίκες -τη Λορέν Στάνλεϊ (Κέλι) και την Τζόρτζια Γκρουμ (Τζοάν) - όσο και από τους υπόλοιπους ηθοποιούς, ιδιαίτερα τον Σαμ Σπρούελ, εξαιρετικό στο ρόλο του ψυχωτικού γκάνγκστερ.

 

Πηγή:provoles.gr

Ακολουθήστε μας