ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Προγράμματα – επιδοτήσεις

Έρχεται αναπροσαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου εντός του 2024

 

 

Την αναπροσαρμογή και ίσως μετονομασία του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου εντός του 2024, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των νησιωτών και μάλιστα ανά νησί, εξήγγειλε από τη Χίο όπου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου 2023, ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Μάνος Κουτουλάκης.

Σύμφωνα με το politikoschios.gr, o Γ.Γ. αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις των πληρωμών, λέγοντας ότι, για τις επιχειρήσεις εκκρεμεί το δεύτερο εξάμηνο του 2022 ενώ αναγνώρισε ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στην πληρωμή των επιβατών.

 

Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε, οι νησιώτες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν καθώς το κράτος πληρώνει πάντα τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του, έστω και με καθυστέρηση.

Τέλος ως προς τη συνέχιση του μέτρου, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο κατάργησής του, αλλά αναπροσαρμογής του, η οποία αναμένεται μέσα στο 2024.

Αναλυτικά η δήλωση του Μάνου Κουτουλάκη στο Politischios.gr

«Αναφορικά με την επιστολή του Επιμελητηρίου Χίου να πω ότι οι επιχειρήσεις, έχουν πληρωθεί του Α εξαμήνου 22, οι αιτήσεις του β΄ εξαμήνου ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί. Υπάρχει μια σταθερή ροή. Εκείνο που όντως υπάρχει μεγάλο διάστημα στο οποίο έχει περιέλθει, είναι για τις μετακινήσεις των επιβατών, ενέργειες που κάνει η πολιτική ηγεσία, ο Υπουργός και ο Υφυπουργός για να έχουμε τις σχετικές πιστώσεις ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια σταθερή ροή.

Σε κάθε περίπτωση, ανειλημμένες υποχρεώσεις του κράτους πάντα πληρώνονται.

Επομένως, η νησιώτες δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε σε σχέση με την απόδοση των οφειλόμενων πόρων γι αυτούς.

Κανένα μέτρο δεν καταργείται, μπορεί να προσαρμόζεται να εξορθολογίζεται. Έχουμε ήδη διαπιστώσει και κακή χρήση του μέτρου και με διασταυρώσεις που γίνονται από την ΑΑΔΕ, θα προκύψουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, αλλά σε κάθε περίπτωση μεταφορικό ισοδύναμο, είτε λέγεται μεταφορικό ισοδύναμο είτε οπωσδήποτε αλλιώς, θα έχει στόχευση στους νησιώτες προσαρμοζόμενο για να καλύψει τις ανάγκες.

Κάθε νησί, είναι διαφορετικό. Αυτό ήρθε η εποχή να το αναγνωρίσουμε και στο μεταφορικό ζώο. Άλλες ανάγκες της Χίου, άλλες της Ρόδου, άλλες Κρήτης. Αυτό νομίζω το 2024 θα μπορούμε να δούμε ένα πιο στοχευμένο μέτρο».

 

Πηγή:cyclades24.gr

Ακολουθήστε μας