ΥΓΕΙΑ

Υγεία

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Ο δημοσιογράφος Τάκης Σαράντης, απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και αρμόδιους Υπουργούς, προτείνοντας «τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Αθήνα 22 Μαρτίου 2020

Πρόταση για άμεση παρέμβαση

Προς κ.κ. Πρωθυπουργό, Υπουργό και Υφυπουργό Υγείας, Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας

Σας καταθέτω πρόταση για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας.

Το 2007 η Ελλάδα καιγόταν και η Πολιτεία με απόφαση του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προχώρησε στη δημιουργία του Ταμείου Αλληλεγγύης των Πληγέντων.

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει ανάγκη από κλίνες στα νοσοκομεία, από αναγκαίο ιατρικό και φαρμακευτικό εξοπλισμό, από μάσκες, από αντισηπτικά, από, αναπνευστήρες, από, από… και κυρίως από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, που δίνουν τον προσωπικό τους αγώνα για τη δική μας υγεία.

Ίσως τούτη τη δύσκολη στιγμή που διανύουμε είναι απαραίτητη η δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για να προσδώσει μία επιπλέον ανάσα στο Ε.Σ.Υ., με άνοιγμα ειδικού λογαριασμού.

  • Ένα ταμείο στο οποίο να συμβάλλουν οι επιχειρηματίες καθώς είναι η κρισιμότατη στιγμή, που δεν πρέπει οι πραγματικά έχοντες, να είναι απέχοντες.
  • Ένα ταμείο στο οποίο θα καταλήγουν όλα τα χρηματικά πρόστιμα από τους παραβάτες που δεν συμμορφώνονται στα ορθά μέτρα τα οποία έχουν εξαγγελθεί.
  • Ένα ταμείο το οποίο θα στηρίξουν όλοι οι απλοί πολίτες για να έχουν την …υγειά τους.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας και ελπίζω να σας βοηθούν οι σκέψεις μου.

Τάκης Σαράντης

Δημοσιογράφος»

Ακολουθήστε μας