ΥΓΕΙΑ

Υγεία

Παρελήφθησαν από το Κ.Υ. Μήλου δύο ISOBOX ειδικά διαμορφωμένα για εξέταση και νοσηλεία ασθενών από COVID-19

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 13/7/2020, η επίσημη παραλαβή των δύο ειδικά διαμορφωμένων θαλάμων ISOBOX εξέτασης και νοσηλείας ασθενών από COVID-19, χορηγία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από την Έπαρχο Μήλου κα. Έλλη Χωριανοπούλου και ενός φορητού αναπνευστήρα Oxylog Plus 3000 ειδικών προδιαγραφών, για την αποτελεσματική υποστήριξη αναπνευστικών προβλημάτων αλλά και για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων, από το Διευθυντή της IMERYS Μήλου κ. Ιωάννη Σανούδο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως επίσημοι καλεσμένοι, πέραν των δύο προαναφερθέντων, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστος Ροϊλός και ο Δήμαρχος Μήλου κ. Εμμανουήλ Μικέλης. Παρόντες επίσης ήταν ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Υ.Μ. κ. Παναγιώτης Λιβανός, η Αντιπρόεδρος κα. Λίτσα Μαρκαντώνη και η Ταμίας κα. Ανθούσα Ψαθά, όπως και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, η Επιστημονική Διευθύντρια κα. Μόρφω Βαλλά και ο εκπρόσωπος του Δήμου κ. Γεώργιος Μαρτάκης. Ο Ιατρός κ. Ηλίας Αποστολόπουλος ενημέρωσε τους παρόντες για τις εξαιρετικές δυνατότητες του αναπνευστήρα.

Στις σύντομες ομιλίες τους, η Έπαρχος Μήλου, ο Δήμαρχος Μήλου και ο Διευθυντής της IMERYS, δήλωσαν μεταξύ άλλων την αδιάλειπτη υποστήριξή τους προς το Κέντρο Υγείας.

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Ροϊλός, ο οποίος επισήμανε την ικανοποίησή του, τόσο για την επαρκή στελέχωση του Κέντρου Υγείας, όσο και για την αρτιότητα του εξοπλισμού, των εγκαταστάσεων και την ετοιμότητα αντιμετώπισης κρούσματος COVID-19.

Ανακοίνωσε επίσης την άφιξη και άλλων Ιατρών, ενώ εντός της εβδομάδος αναμένεται μία σημαντική συσκευή μοριακού ελέγχου PCR για την ανίχνευση κρούσματος εντός 15 λεπτών.

Μετά το τέλος της ανωτέρω εκδήλωσης ακολούθησε συνάντηση παρουσία του κ. Ροϊλού με το ιατρικό προσωπικό και τη Διοικούσα Επιτροπή, όπου συζητήθηκαν υπηρεσιακά θέματα.

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ιδιαίτερα την Έπαρχο Μήλου, όπως επίσης και το Διευθυντή της IMERYS, για τις ευγενικές χορηγίες τους.DSCF5720.JPG

Ακολουθήστε μας