ΥΓΕΙΑ

Υγεία

Απαντητική επιστολή στον βουλευτή Νίκο Συρμαλένιο

 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την πρόσφατη αναφορά του Βουλευτή του Σύριζα, κ. Νίκου Συρμαλένιου, βασιζόμενος σε επιστολή του Ιατρού, κ. Ηλία Αποστολόπουλου, η οποία βρίθει ανακριβειών και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, μόνο στόχο έχει λόγω των επικείμενων εθνικών εκλογών να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στους κάτοικους της Μήλου, απαντούμε τα εξής:

Κατά το διάστημα 2015 - 2019, το Κέντρο Υγείας Μήλου λειτουργούσε μόνο με ένα Ιατρό Ειδικότητας, συνεπικουρούμενος περιστασιακά από μια Παιδίατρο μέχρι το 2018 και παρόλα αυτά, καμία διαμαρτυρία δεν υπήρξε από τον κ. Συρμαλένιο, το Δήμο Μήλου, τα Σωματεία ή τους Συλλόγους. Ούτε υπήρξε οποιαδήποτε αντίστοιχη αντίδραση κατά την οικιοθελή αποχώρηση του Ιατρού κ. Ηλία Αποστολόπουλου με μετάθεση στην Πύλο τον Οκτώβριο του 2020, αφήνοντας το Κ.Υ.Μ. να λειτουργεί μόνο με μια Αγροτική Ιατρό.

Είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι ο κ. Συρμαλένιος, ως κυβερνητικός Βουλευτής την περίοδο 2015 - 2019, δεν έκανε καμία παρέμβαση για τις ανάγκες του Κ.Υ.Μ, ενώ τα δυο τελευταία χρόνια έχει καταθέσει έξι (6) συνεχόμενες επερωτήσεις στη Βουλή κατά του Κ.Υ.Μ.

Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι το Κ.Υ.Μ. διαθέτει σήμερα τέσσερις (4) Ιατρούς Ειδικότητας και έξι (6) Ιατρούς Υπαίθρου, ενώ τις δύο τελευταίες θερινές περιόδους υποστηρίχτηκε από 24 Ιατρούς Ειδικότητας, που αποτελεί ρεκόρ προσέλευσης Ιατρών σε Κέντρο Υγείας των Κυκλάδων, ενώ διπλασιάστηκαν και τα πληρώματα ασθενοφόρου από τέσσερεις (4) σε οκτώ(8) .

Αντίστοιχα δε, κατά το ίδιο διάστημα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) Κίμωλου, υπερδιπλασιάστηκε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπου από τρία (3) άτομα που υπηρετούσαν στο παρελθόν, σήμερα διαθέτει επτά (7).

Περάν τούτου, υπενθυμίζουμε ότι έγινε επίσης μια σειρά σημαντικών ενεργειών στις υποδομές του Κ.Υ.Μ. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη γενική επισκευή του κτηρίου, του φωτισμού, των δικτύων θέρμανσης και υδροδότησης , την εγκατάσταση μονάδας παροχής οξυγόνου, την επαναλειτουργία της μονάδας Τηλεϊατρικής και τον εκσυγχρονισμό όλων των Ιατρείων με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.

Επίσης ολοκληρώνεται εντός του μήνα η μελέτη της ενεργειακής αναβάθμισης και ανακαίνισης του κτηρίου μέσω του Υπουργείου Υγείας και του ΤΑΙΠΕΔ, με παράδοση του έργου εντός του 2024, ενώ προχωρούν παράλληλα και οι απαραίτητες διαδικασίες για την επέκταση του Κ.Υ.Μ. μέσω του ταμείου ανάκαμψης.

Αντιμετωπίσαμε με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα εμβολιασμών και τη διαχείριση κρουσμάτων κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Ως εκ τούτου και βάσει των ανωτέρω αδιάψευστων στοιχείων, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με το παρελθόν ως προς την αποδοτικότητα της Διοικούσας Επιτροπής, με αποτέλεσμα το Κ.Υ.Μ. να χαίρει της καθολικής εκτίμησης των κατοίκων της Μήλου.

Επισημαίνουμε όμως, παρότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Ιατρούς Ειδικοτήτων, λόγω των σοβαρών οικονομικών κινήτρων που παρέχει το Υπουργείο Υγείας, να καλύψουν το Κ.Υ.Μ. για τη θερινή περίοδο. Εξαιτίας όμως της διαχρονικής αδυναμίας όλων των Δημοτικών Αρχών να επιλύσουν το πρόβλημα της στέγασης των Ιατρών, είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσουν να έρθουν.

Τέλος, καταγγέλλουμε ότι όλα τα ανωτέρω επετεύχθησαν μέσα σε ένα κλίμα κομματικού πολέμου από τοπικούς παράγοντες της Μήλου, με συνεχείς καταγγελίες και βιαιοπραγίες κατά του υπογράφοντος, με αποκορύφωμα τη σύλληψη του κατόπιν εντολής του Δημάρχου Μήλου.

Ο Πρόεδρος της Δ/Ε του Κ.Υ. Μήλου

Κωνσταντίνος Μακρής

Ακολουθήστε μας