ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις

Διαφορετική η 28η Οκτωβρίου στα σχολεία: Ανά τμήμα και με μάσκες οι εορτασμοί Διαφορετική η 28η Οκτωβρίου στα σχολεία: Ανά τμήμα και με μάσκες οι εορτασμοί - Πώς θα γίνουν οι παρελάσειςΠώς θα γίνουν οι παρελάσεις

 

Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία και οι παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Τα μέτρα για τις παρελάσεις και τους εορτασμούς περιλαμβάνουν σε δυο εγκυκλίους -η μια για την Πρωτοβάθμια και η δεύτερη για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση- που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα δημοσιεύτηκαν οι διευκρινίσεις του υπουργείου Εσωτερικών για τις παρελάσεις, βάσει των οποίων προκύπτει ότι θα γίνουν κανονικά αλλά με καθορισμένη χρονική διάρκεια.

Πώς θα εορταστεί η 28η Οκτωβρίου στα Δημοτικά

Με την εγκύκλιο για την 28η Οκτωβρίου πιστοποιείται ότι σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνουν:

1) Μαθητικές Παρελάσεις με διαδικασίες επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου στα δημοτικά σχολεία. Όσον αφορά στην εκπροσώπηση των σχολικών μονάδων με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών στις εορταστικές εκδηλώσεις (Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων κ.α.), θα δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες από τις οικείες Δημοτικές αρχές.

2) Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου. Σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γίνονται εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Παιδείας προτείνει οι εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν εντός του κάθε τμήματος και θα έχουν διάρκεια η οποία θα καθορίζεται με απόφαση του/της Διευθυντή/τριας-Προϊστάμενου/ης και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών της κάθε σχολικής μονάδας

Επιπλέον, η παράδοση της σημαίας από τον/τη Διευθυντή/τρια-Προϊστάμενο/η των Δημοτικών Σχολείων στον/στη σημαιοφόρο θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας σύμφωνα με τις εκάστοτε οδηγίες του ΕΟΔΥ. Να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν και οι μαθητές/τριες που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες θα ειδοποιηθούν με ευθύνη του/της Διευθυντή/τριας- Προϊστάμενου/ης και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών για την ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών από το σχολείο.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας (υποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, κλπ).

Η εγκύκλιος για την 28η Οκτωβρίου στα Δημοτικά:

_28ΗΣ_ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.pdf

 

28η Οκτωβρίου: Η εγκύκλιος για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

 

Η εγκύκλιος για την παρέλαση και τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου στα Γυμνάσια και τα Λύκεια αναφέρει τα εξής βασικά σημεία:

 

  1. Σε όλες τις σχολικές μονάδες Δ.Ε. κατά την παραμονή της επετείου γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021. Και σε αυτή την περίπτωση, το υπουργείο Παιδείας συστήνει οι εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν ανά τμήμα.
  2. Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο (2) διδακτικών ωρών.
  3. Μετά το πέρας του επετειακού εορτασμού, θα απονεμηθούν αριστεία, βραβεία, έπαινοι προσωπικής βελτίωσης και ειδικοί έπαινοι στους/στις μαθητές/τριες που φοίτησαν κατά το σχολικό έτος 2020-21. Ο/Η Διευθυντής/ντρια της σχολικής μονάδας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων/ουσών, θα μεριμνήσει για τον καθορισμό του τρόπου απονομής των εν λόγω τιμητικών διακρίσεων στους/στις μαθητές/τριες, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον COVID–19.
  4. Λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 74901/13-10-2021(ΑΔΑ:9Κ1Ψ46ΜΤΛ6-Ε8Ψ) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναφέρεται στον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, οι μαθητικές παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοïoύ COVID-19.
  5. Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας (υποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, κλπ).

Η εγκύκλιος για την 28η Οκτωβρίου στα Γυμνάσια και τα Λύκεια

_ΓΙΑ_ΕΟΡΤΑΣΜΟ_28ης_ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ_2021-22.pdf

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε μας