ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα

Διευρυμένο ωράριο στους αρχαιολογικούς χώρους

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πρόσληψης του εποχικού προσωπικού της θερινής περιόδου για τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της Αθήνας.

Ως εκ τούτου, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της Αθήνας ξεκινά, με αποκλειστική πλέον ευθύνη των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Μουσείων, από την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Παράλληλα, έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης εποχικού προσωπικού και για το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων της χώρας, καλύπτοντας το 85% του έκτακτου προσωπικού φύλαξης που συνδέεται με τη διευρυμένη θερινή λειτουργία, ποσοστό που θα φτάσει το 90% μέχρι το Πάσχα.

Φέτος για πρώτη χρονιά οι συμβάσεις του εποχικού προσωπικού θα είναι οκτάμηνης και όχι επτάμηνης διάρκειας, με αποτέλεσμα, μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Τουρισμού, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων να μπορεί να ισχύσει έως τα μέσα Δεκεμβρίου, ακολουθώντας την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια,

Ακολουθήστε μας