ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα

Ο καιρός στην Ελλάδα

Συννεφιά, τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα κεντρικά και νότια.  Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Ειδικότερα, στην  Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα, με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας μετά το μεσημέρι.  Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου. 

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. 

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τα δυτικά και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.  Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά Ελλάδα, δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες .  Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.  Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 08 έως 21 βαθμούς κελσίου. 

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βρόχων.  Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο ανατολικό Αιγαίο πιθανές καταιγίδες.  Άνεμοι: νότιοι 4 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 13-04-2019 

Καιρός: στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και  βαθμιαία στην Κρήτη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες,  πιθανόν κατά τόπους ισχυρές το πρωί στα βορειοανατολικά. Στην  υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα  σημειωθούν τοπικές βροχές μεταφορά το μεσημέρι. Από αργά το απογευματινές τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά θα σταματήσουν.  Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ που  βαθμιαία στα δυτικά και νότια θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ιδία ένταση.  Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε μας