ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα

Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Κυριακή. Bροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται από αργά το απόγευμα από τα δυτικά, που πιθανώς να συνοδεύονται πρόσκαιρα, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Στη Μήλο οι άνεμοι γυρίζουν σε νοτιάδες και υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών τη Δευτερα.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένονται αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, οι οποίες έως το απόγευμα θα πυκνώσουν ενώ παράλληλα αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στο Αιγαίο. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν το πρωί στο Ιόνιο και την Ήπειρο, οι οποίες έως το απόγευμα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά και στα νότια ηπειρωτικά και τα ορεινά της Μακεδονίας. 

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 και από το απόγευμα έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς, στη υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 5 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 20, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 10 έως 21, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 21 (στη Ρόδο τοπικά έως 23) και στην Κρήτη από 11 έως 24.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν νότιοι 4 έως 6 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Ακολουθήστε μας