ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα

Πέθανε ο Κώστας Βουτσάς

Ο Κώστας Βουτσάς πήρε το κότερο και έβαλε πλώρη για άλλες πολιτείες... Ο αγαπημένος ηθοποιός, του οποίου τις ατάκες θα μνημονεύουμε πάντα, καθώς αυτές μεγάλωσαν γενιές και γενιές, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Ο πολυτάλαντος κωμικός Κώστας Βουτσάς τις τελευταίες εβδομάδες και συγκεκριμένα από τις 8 του Φλεβάρη είχε εισαχθεί στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Αττικόν μετά από καρδιακό επεισόδιο και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1931. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες της Ανατολικής Θράκης. Το οικογενειακό επίθετο ήταν Σαββόπουλος, αλλά το «Βουτσάς» επικράτησε από τον παππού του που έφτιαχνε βαρέλια και τα βαρέλια παλαιότερα τα έλεγαν «βουτσιά».

Όταν ξεκίνησε την καριέρα του τού είχε προτείνει θιασάρχης να το αλλάξει σε «Βέσελης», αλλά αρνήθηκε. Ζούσε σε μια φτωχική οικογένεια. Εμεναν όλοι μαζί μέσα σε ένα μαγαζί στο Βύρωνα, όπου είχαν καλύψει τη βιτρίνα ώστε να μην τους βλέπουν οι περαστικοί. Μετά τα πρώτα δύσκολα χρόνια στην Αθήνα, η οικογένεια μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη.

Ο πατέρας του ηθοποιού δούλευε σαν εργάτης οδοποιός και η μητέρα του φρόντιζε το σπίτι. Για να συμπληρωθεί το οικογενειακό εισόδημα, ο ίδιος και τα αδέλφια του έκαναν διάφορες μικροδουλειές. Ο μικρός Κώστας γυρνούσε με το κασελάκι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης πουλώντας τσιγάρα. Αυτή ήταν η πρώτη του δουλειά. Αργότερα έκανε τον αβανταδόρο στους παπατζήδες....Όσα χρήματα κέρδιζε, τα έδινε πάντα στη μητέρα του. Το κίνητρό του ήταν πάντα η αγάπη και η υποστήριξη της οικογένειας. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, ο πατέρας του ήταν κομμουνιστής. «Ο πατέρας μου έφτιαχνε προκηρύξεις κι εγώ πήγαινα και τις μοίραζα».

Κώστας Βουτσάς Κώστας Βουτσάς «Βγήκα στη σκηνή και έγινε χαμός - Τότε πήρα το πρώτο μου Οσκαρ» Σε συνέντευξή ου στη Lifo είχε πει για την πρώτη του γνωριμία με το θέατρο: «Ήμουν σπουδαστής και αθλητής και θα με έστελναν κατασκήνωση στη Μηχανιώνα, γιατί θα είχαμε αγώνες τον ερχόμενο χειμώνα. Εκεί, πάνω σε μια ταράτσα, έκαναν πρόβες για μια παράσταση της κατασκήνωσης. Πήγα κι εγώ να κάνω τον μεθυσμένο, τον έκανα, βγήκα στη σκηνή κι έγινε χαμός. Τότε πήρα το πρώτο μου Όσκαρ!»

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ' όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων (μπουλούκια). Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του από την εποχή στα μπουλούκια του έμειναν τα βρογχικά, που με τα χρόνια έγιναν άσθμα. Ασχολήθηκε με το άλμα εις μήκος, το οποίο του έδωσε ένα αθλητικό παράστημα.

xypolitos_prigkips.jpg Ο αγαπημένος ηθοποιός, μέχρι σήμερα, μετρά στο ενεργητικό πάνω από 90 ταινίες, μεταξύ των οποίων είναι και οι αξέχαστες όλων: «Η Αλίκη στο Ναυτικό», «Ο Θόδωρος και το δίκαννο», «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Κάτι να καίει», «Η χαρτοπαίχτρα», «Γαμπρός από το Λονδίνο», «Ξυπόλητος Πρίγκηψ», «Το Ανθρωπάκι», «Κάτι να Καίει», «Κορίτσια για Φίλημα», «Γαμπρός από το Λονδίνο» και τόσες άλλες, που ακόμα και σήμερα παίζονται στην ελληνική τηλεόραση και κάνουν υψηλή τηλεθέαση.

to_anthropaki.jpg Το 1990 εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ιδιωτική τηλεόραση που τότε ξεκινά να κάνει τα πρώτα της βήματα στην ελληνική τηλεόραση. Πιο αναλυτικά, ο Κώστας Βουτσάς πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά «Ιστορίες χωρίς δάκρυα» και «Μπαμπάς και φιλαράκος», το 1990 και 1991 αντίστοιχα για να επιστρέψει το 1992 στην ΕΡΤ μέσα από την σειρά «Οι χλιδάτοι». Το 2010 συμμετέχει στην «Πολυκατοικία» μέσα από το Mega και σημειώνει για ακόμη μια φορά μεγάλη επιτυχία. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και το 2012-2014, όπου ο Κώστας Βουτσάς, σε ρόλο οδηγού ταξί, πρωταγωνιστεί «Με τα παντελόνια κάτω». Συμμετείχε και στους "νέους" «Δέκα μικρούς μήτσους»

Υπήρξε σύζυγος της ηθοποιού και χορεύτριας Ερρικας Μπρόγερ, η οποία έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, και με την οποία απέκτησε μια κόρη, τη Σάντρα (1972). Έχει άλλες δύο κόρες από τον δεύτερο γάμο του, με τη Θεανώ Παπασπύρου, τη Θεοδώρα (1977) και τη Νικολέτα (1979), με την πρώτη να ακολουθεί τα δικά του βήματα στο χώρο της ηθοποιίας.

Ο θετός γιος του (από προηγούμενο γάμο της τρίτης γυναίκας του Εύης Καραγιάννη, πρώην μοντέλου και ηθοποιού), Άνθιμος Ανανιάδης, είναι επίσης ηθοποιός. Το 2015, ο Κώστας Βουτσάς έκανε σχέση με τη 39 χρόνια μικρότερή του ηθοποιό, Αλίκη Κατσαβού, με την οποία παντρεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2016 και στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους απέκτησαν ένα γιο, τον Φοίβο.

«Με την Αλίκη νιώθω πολύ ευτυχισμένος. Και με όλες τις γυναίκες μου είμαι φίλος. Δεν είμαι εχθρός με καμία και όλες τις έχω κάνει πλούσιες. Φεύγοντας εγώ, άφηνα τις περιουσίες και πήγαινα στην άλλη κι έκανα άλλη περιουσία. Και με απάτησαν και απάτησα. Έτσι είναι η ζωή. Τη γυναίκα τη θέλω την απόλυτη αρχόντισσα», είχε πει σε συνέντευξή του ο Κώστας Βουτσάς.

Γνωστός για την αποστροφή τους στις κηδείες δήλωνε ότι δεν πάει ποτέ: «Εγώ λέω ότι μόνο σε μια κηδεία θα παραστώ στο εξής, όταν θα 'ρθει η σειρά μου. Εντάξει, έχουμε καιρό γι' αυτό...» είχε πει ο γλυκός Κώστας Βουτσάς. Ένας άνθρωπος που έζησε και λάτρεψε τη ζωή, κάνοντας πάντα αυτό που επιθυμούσε ο ίδιος για τον εαυτό του.

Ο Κώστας Βουτσάς είχε μιλήσει αποκλειστικά στο Μεσημέρι Yes για τις μεγάλες του αγάπες, τον γιο του και το θέατρο.

 

 

https://www.ethnos.gr/

Ακολουθήστε μας