ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα

Covid-19: 117 κρούσματα στην Ελλάδα - Νέα μέτρα

Συνολικά 117 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπ. Υγείας.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τα 117 κρούσματα του Covid-19, τα 107 έχουν γνωστή επιδημιολογική σύνδεση με άλλα κρούσματα, ενώ για τα 10 ερευνάται η πηγή έκθεσης (ορφανά κρούσματα). Παράλληλα, ανακοίνωσε πως δύο κρούσματα έλαβαν σήμερα εξιτήριο από τη Θεσσαλονίκη, με τον ίδιο να τονίζει πως πρόκειται για τους δύο πρώτους θεραπευμένους ασθενείς.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 34 νοσηλεύονται εκ των οποίων τρέις ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κάλεσε τους πολίτες με ήπια συμπτώματα να μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία για έλεγχο. «Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και να κολλήσουν οι άλλοι, αν έχουν κάποια ίωση», επεσήμανε.

Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε και νέα μέτρα για την πρόληψη διασποράς του ιού στην κοινότητα:

Κλείνουν για 15 ημέρες Δικαστήρια, παιδότοποι, γυμναστήρια, κινηματογράφοι, θέατρα, χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (ιδιωτικοί και δημόσιοι) και κέντρα διασκέδασης.

Αναφορικά με τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, τονίστηκε πως θα ληφθεί απόφαση από το υπουργείο Πολιτισμού.

Σήμερα ανακοινώθηκε και ο πρώτος θάνατος από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου, διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου και το πρωί της 10ης Μαρτίου, παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, η οποία εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.

Σε δηλώσεις του, νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει «ό,τι χρειαστεί» προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες και να λάβει «όποιο μέτρο χρειαστεί», υπογραμμίζοντας ότι ήρθε η στιγμή της μεγάλης μάχης για τη χώρα, αλλά και της προσωπικής ευθύνης για τον καθένα ξεχωριστά. 

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε μας