ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα

Παπαθανάσης: Ψυχραιμία στις αγορές γιατί τα ψώνια θα μείνουν στο ντουλάπι

Καθησυχαστικός για τη λειτουργία της αγοράς εμφανίστηκε για άλλη μια φορά μιλώντας στο OPEN TV και στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος 7:00 ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης. Ο υφυπουργός τόνισε ότι θα πρέπει οι πολίτες με ψυχραιμία και ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών να προχωρούν στις αγορές τους. Τόνισε δε ότι υπάρχει επάρκεια αγαθών και δε χρειάζεται να αποθεμτοποιούν οι πολίτες. «Τα προϊόντα θα μείνουν στο ντουλάπι» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι υπάρχει συνεχής επαφή με τις αλυσίδες.

Σε σχέση με ελλείψεις σε οινόπνευμα ή άλλα είδη υγιεινής τόνισε ότι υπάρχει συνεννόηση με φαρμακαποθήκες  και τη βιομηχανία. Σημειώνεται ότι είναι σε εξέλιξη στην πλατεία Κάνιγγος, συνάντηση που έχει ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο καθ’ ύλην αρμόδιος υφυπουργός Ν. Παπαθανάσης θα με το Φαρμακευτικό Σύλλογο και τις Φαρμακαποθήκες και εταιρίες Logistics  για τα δεδομένα αναφορικά με τις μεγάλες ελλείψεις σε αντισηπτικά και μάσκες.

Αμέσως μετά, το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με για  τα μέτρα που έχει ήδη προτείνει η ελληνική πλευρά εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα, με κορυφαίο  προσαρμογή των δημοσιονομικών στόχων στα νέα δεδομένα, όπως άλλωστε προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Γύρω στις 2 ο υπουργός Οικονομικών θα έχει νέα συνάντηση με τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών, για να αξιολογηθούν οι ανκοινώσεις της Κ. Λαγκάρντ,



Πηγή: Reporter.gr

Ακολουθήστε μας