ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα

Αναστολή λειτουργίας στους χώρους θρησκευτικής λατρείας

Οι εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις, τονίζει ο πρωθυπουργός,

Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας.

Οι εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις.

Την απόφαση της κυβέρνησης γνωστοποίησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο twitter.

Η αναστολή ισχύει κατ΄ αρχήν για δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα από χθες 16 Μαρτίου και έως τις 30 του μηνός. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνον σε δύο περιπτώσεις και συγκεκριμένα, στις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις (μνημόσυνα, κλπ) και στην ατομική προσευχή.

Και στις δύο αυτές εξαιρέσεις θα τηρούνται αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως εξειδικεύονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του υπουργείου Υγείας).

Νωρίτερα, την απόφαση να αναστείλει όλες τις λατρευτικές συνάξεις, εκτός των κυριακάτικων Θείων Λειτουργιών, οι οποίες όμως θα τελούνται λιτά, ανακοίνωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση.

Διαβάστε: Ιερά Σύνοδος: Ανοικτές οι εκκλησίες μόνο για κατ΄ιδίαν προσευχή

Πηγή: https://www.voria.gr

 

 

Ακολουθήστε μας