ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα

Σιόβας: «Έλληνες μείνετε σπίτι και μην γίνεται σαν τους Ιταλούς και τους Ισπανούς»

Η επιδημία του κορωνοϊού θερίζει την ανατολική Ευρώπη και ο Δημήτρης Σιόβας παρακαλεί τους Έλληνες να αντιληφθούν την κρισιμότητα του προβλήματος και να παραμείνουν σπίτια τους, προκειμένου να αποφευχθούν περιπτώσεις όπως της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Βρισκόμενος σε καραντίνα, ο διεθνής στόπερ της Λεγανές μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στην Ισπανία εν μέσω της επέλασης του κορωνοϊού και με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Φως των Σπορ» κάνει έκκληση τους Έλληνες πολίτες να καταλάβουν την σοβαρότητα της κατάστασης και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

 

Πώς είναι τα πράγματα εκεί Δημήτρη; Χειρότερα από εδώ;

Ναι, εμείς είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας αναγκαστικά, ειδικά από σήμερα (σ.σ. χθες).

Δηλαδή;
Δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούμε. Παρά μόνο συγκεκριμένες ώρες για σούπερ μάρκετ, για τα σκυλιά κτλπ. Γενικώς δεν επιτρέπεται να βγαίνουμε από τα σπίτια. Έχουν κολλήσει και χαρτιά στις κολόνες, έχει 1.000 ευρώ πρόστιμο! Όποιον πιάσει η αστυνομία έξω τις μη επιτρεπόμενες ώρες έχει πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Στείλε ένα μήνυμα στους Έλληνες.

Να μείνετε σπίτι! Μη γίνετε όπως στην Ιταλία και όπως εδώ στην Ισπανία. Με στενοχωρεί αυτό που βλέπω στην Ελλάδα, ο κόσμος να πηγαίνει στις παραλίες. Δηλαδή, αν κλείσουν και τις παραλίες, θα πάνε στα βουνά; Εδώ στην Ισπανία η κυβέρνηση πήρε σκληρά μέτρα, μας έκλεισε μέσα. Σας παρακαλώ να καταλάβετε τη σοβαρότητα του προβλήματος. Μη φτάσετε στους αριθμούς της Ισπανίας, που μετά την Ιταλία έχουμε γίνει εδώ χειρότερα απ’όλους. Δεν χρειάζεται να πάθει κακό κάποιος δίπλα μας για να ταρακουνηθούμε – ειδικά οι ευπαθείς ομάδες.

Στην Ελλάδα δεν μπορείς να έρθεις;

Όχι, απαγορεύεται! Έχουμε εσωτερικό κανονισμό νέο, ότι πρέπει να είμαστε εδώ στα σπίτια μας! Είμαστε σε καραντίνα κανονική! Λένε ότι την άλλη Τρίτη θα αρχίσουμε προπονήσεις, μάλλον δύσκολο όμως το βλέπω…

Ακολουθήστε μας