ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα

Ελλάδα - COVID-19: Ακόμα δύο θάνατοι - 78 νέα κρούσματα, 821 συνολικά

78 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε την Τετάρτη (25/3) ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, αριθμός που ανεβάζει τα συνολικά κρούσματα σε 821.

Ο κ. Τσιόδρας εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, καθώς, όπως είπε, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν παρουσιάζει εκθετική αύξηση.

Τις τελευταίες 24 ώρες δύο άτομα κατέληξαν από τον COVID-19, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων στην Ελλάδα να ανέρχεται σε 22.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων σε νοσοκομεία αναφοράς παραμένει ίδιος σε σχέση με τη Δευτέρα (134), ωστόσο αυξήθηκε κατά οκτώ ο αριθμός των διασωληνωμένων (53). Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, το 60% των νοσηλευομένων είναι άνδρες, ενώ η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη.

Μέχρι στιγμής 36 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο (τέσσερα περισσότερα σε σχέση με τη Δευτέρα), ενώ οι εργαστηριακοί έλεγχοι που έχουν διενεργηθεί ξεπερνούν τους 10.000.

Εν τω μεταξύ, σε καραντίνα με απαγόρευση μετακινήσεων χωρίς εξαιρέσεις τέθηκε η κοινότητα Εχίνου του δήμου Μίκης στον νομό Ξάνθης, έπειτα από αξιολόγηση της επικινδυνότητας των κρουσμάτων που παρουσιάζονται στην περιοχή, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που πήρε το λόγο μετά τον κ. Τσιόδρα. Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ από τις 6:00 μ.μ. της Τετάρτης και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Απριλίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε επίσης σχετικά με όσους φροντίζουν ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας τους, οι οποίοι θα πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται με τα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτησή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης.

https://gr.euronews.com/

More about:

Ακολουθήστε μας