ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα - Τι αλλάζει στο 13033 και τα SMS

Σε όλη την Ελλάδα θα εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας κατά την διάρκεια του lockdown, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, γιατι τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά.

Απαγόρευση κυκλοφορίας πρόκειται να τεθελι σε ισχύ σε όλη την Ελλάδα, παρά το αυστηρό lockdown που υπάρχει σε όλη την χώρα, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, πραγματοποίησε έκτακτη ενημέρωση και ανακοίνωσε τα νέα μέτρα, τα οποία θα είναι σε ισχύ από τις 13/11.

Όπως, είχε αποκαλύψει νωρίτερα η Έλλη Τριανταφύλλου στο iEidiseis.gr, τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν σε όλη την χώρα, είναι τα εξής:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 21.00 έως τις 05.00.

- Ατομική άθληση κοντά στην οικία του καθενός

Επίσης, η μετακίνηση θα γίνεται για τους εξής λόγους:

  • Βόλτα με κατοικίδιο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι
  • Μετακίνηση για εργασία
  • Μετακίνηση για λόγους υγείας

Σημειώνεται πως η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033.

Υπενθυμίζεται, πως η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι αρκετά δραματική, καθώς ο δείκτης μετάδοσης R σημειώνει ραγδαία αύξηση, ενώ ο καθηγητής Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δηλώνει πως «είμαστε σε πόλεμο».

Μιλώντας στον Real Fm 107,1, προέτρεψε τους Θεσσαλονικείς να «κλειδαμπαρωθούν» στα σπίτια τους, εξαιτίας της μεγάλης διασποράς του ιού, που έχει φέρει σε οριακό σημείο τα νοσοκομεία της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) τόνισε πως «έχουμε πόλεμο κανονικότατο στη Θεσσαλονίκη» και ότι «θα παρακαλέσω πολύ τους άμαχους συμπολίτες μας να περιορίσουν τις μετακινήσεις και τις κοινωνικές δραστηριότητες στο μηδέν ή στο απολύτως απαραίτητο. Οι άμαχοι να κάτσουν στα σπίτια τους. Και ας αφήσουν τα υπόλοιπα να τα κάνουμε εμείς».

Συναγερμός στις αρχές

Η Θεσσαλονίκη είναι σε συναγερμό, εξαιτίας των νέων κρουσμάτων και οι αρχές είναι σε ύψιστη επιφυλακή. Μάλιστα, από το πρωί βρίσκονται στη πόλη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, οι οποίος είναι σε διαρκείς συσκέψεις. Επιπλέον, στην Αθήνα συνεδριάζει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων προκειμένου να υπάρξει, μέσα στην ημέρα, εισήγηση προς τον πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε μας