ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα

Oι κάτοικοι της Κρήτης ειδοποιήθηκαν για τον σεισμό από την Google

Κάτοικοι της Κρήτης ενημερώθηκαν για τον σεισμό λίγα δευτερόλεπτα πριν μέσω ειδοποίησης στα κινητά τους τηλέφωνα. Πως λειτουργεί η εφαρμογή της google.

Ειδοποίηση στο κινητό τους μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν από τον σεισμό έλαβαν πολλοί κάτοικοι της Κρήτης.

Πρόκειται για εφαρμογή της google την υπηρεσία Android Earthquake Alerts, που όπως εξήγησαν στην πρωινή εκπομπή του OPEN, στέλνει μηνύματα όταν συμβαίνουν ισχυρές δονήσεις στα κινητά τηλέφωνα.

Η ειδοποίηση στα κινητά ήρθε σχεδόν ταυτόχρονα με τον σεισμό στην Κρήτη. Όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο, η ειδοποίηση ήρθε στις 7:08, σχεδόν ταυτόχρονα δηλαδή με τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ που ταρακούνησε το νησί.Σεισμός 5,7 ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη

Νέος πολύ ισχυρός σεισμός νότια της Κρήτης σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, λίγο μετά τις 7 π.μ.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο τα 37 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Άρβης.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 46,6 χιλιόμετρα.

Η αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου πάντως κάνει λόγο για μέγεθος 5,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 67,1 χιλιόμετρα.

Σεισμός στην Κρήτη: Κάτοικοι έλαβαν ειδοποίηση από την google δευτερόλεπτα πριν τη δόνηση

Την ίδια ώρα, οι σεισμογράφοι του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου κατέγραψαν σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 62 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά από τις Μοίρες και εστιακό βάθος τα 80 χιλιόμετρα.

Σεισμός στην Κρήτη: Κάτοικοι έλαβαν ειδοποίηση από την google δευτερόλεπτα πριν τη δόνηση

Σεισμός στην Κρήτη: Μεγάλης διάρκειας, αισθητός σε όλο το νότιο τμήμα του νησιού

Ο σεισμός ήταν αισθητός σε όλη την ανατολική Κρήτη, κυρίως στο νότιο τμήμα αλλά και στο Ηράκλειο. Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές, ο σεισμός ήταν μεγάλης έντασης και διάρκειας, καθώς φέρεται να διήρκησε αρκετά δευτερόλεπτα.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές, οχήματα της Πυροσβεστικής πραγματοποιούν ελέγχους σε όλο το νότιο τμήμα της περιοχής, όπου φαίνεται να έγινε περισσότερο αισθητή η σεισμική δόνηση.

 

news247.gr

Ακολουθήστε μας