ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Συνεχίζεται η υλοποίηση σειράς προληπτικών ενεργειών και η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας

Συνεχίζεται η υλοποίηση σειράς προληπτικών ενεργειών και η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας που έχουν ως στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Μετά την πρόσφατη λήψη απόφασης από την Οικονομική Επιτροπή για τη διάθεση του ποσού των 150.000 ευρώ, για την προμήθεια υγειονομικού υλικού, παροχή υπηρεσιών απολύμανσης καθώς και για την ενημέρωση των πολιτών για τα μέτρα προστασίας κατά του Κορωνοϊού, το Τμήμα Προμηθειών της Διεύθυνσης Οικονομικού Κυκλάδων προέβη σε δημόσια πρόσκληση  για την προμήθεια υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού για την κάλυψη των εξαιρετικά επειγουσών αναγκών σε είδη προστασίας.

Επίσης προέβη σε δημόσια πρόσκληση προς τις πιστοποιημένες εταιρείες απολύμανσης για τη διενέργεια μικροβιοκτονίας για την  προληπτική  βιολογική απολύμανση των κτιρίων που στεγάζονται οι υπηρεσίες της.

"Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι υπηρεσίες της  βρίσκονται σε αυξημένη εγρήγορση και επιφυλακή, εναρμονιζόμενες πλήρως στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ στην προσπάθεια θωράκισης της δημόσιας υγείας από την απειλή του ιού» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Λεονταρίτης, απευθύνοντας για μία ακόμη φορά έκκληση προς τους πολίτες να συνεχίσουν να πειθαρχούν στα μέτρα και τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. «Είναι η ώρα της ύψιστης ατομικής ευθύνης. Είναι η στιγμή που πρέπει ως πολίτες να κάνουμε το καθήκον μας. Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, να υπακούμε, να παίρνουμε μέτρα για να προστατευθούμε, θωρακίζοντας τη δημόσια υγεία. Σ’ αυτήν τη δύσκολη «μάχη» είμαστε όλοι μαζί», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ακολουθήστε μας