ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Γενική απαγόρευση κατάπλου στα ιδιωτικά σκάφη

 

 

 

Την απαγόρευση κατάπλου όλων των ιδιωτικών σκαφών από σήμερα 19 Μαρτίου και για έναν μήνα, δηλαδή έως και τις 19 Απριλίου, προβλέπει απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη. Η απόφαση προβλέπει τον προσωρινό περιορισμό εν όλω του κατάπλου ιδιωτικών πλοίων (σκαφών) θαλάσσιας αναψυχής σε ελληνικά λιμάνια, προερχόμενων από οποιονδήποτε γεωγραφικό προορισμό καθώς και της με οποιονδήποτε τρόπο αποβίβασης επιβατών από τα σκάφη αυτά για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού στην ελληνική επικράτεια.Με άλλη απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας, Εσωτερικών και Ναυτιλίας, απαγορεύεται η λειτουργία στο σύνολο της Επικράτειας, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, έως και τις 20 Απριλίου όλων των σχολών εκπαίδευσης υποψηφίων χειριστών ταχύπλοων σκαφών. Επίσης όλων των σχολών ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, των επιχειρήσεων παροχής καταδυτικών υπηρεσιών αναψυχής, των επιχειρήσεων παροχής εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής, και των εταιρειών παροχής εκμίσθωσης μηχανοκίνητων λέμβων και ταχύπλοων σκαφών.

........................

Κορονοϊός: Στη Σύρο κότερο με ξένους τουρίστες - Δεν του επιτρέπουν να δέσει

Πονκέφαλο στις λιμενικές αρχές Σύρου έχει προκαλέσει ένα  ιδιωτικό σκάφος  αναψυχής με σημαία τρίτης χώρας, που κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο νότια της νήσου «Γάιδαρος» (ανοιχτά της Αζολίμνου) στη Σύρο.

Από τις  Λιμενικές Αρχές του απαγορεύθηκε η είσοδος στο λιμάνι Σύρου και κατ’ επέκταση η είσοδος στη χώρα, λόγω κορονοϊού.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του  logotypos.gr με τον λιμενάρχη Σύρου Γιάννη Βαμβακούση  έγινε γνωστό ότι το πλήρωμα του πλοίου “Serenity” απαρτίζεται από 10 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων (Αυστραλός, Άγγλος, Νοτιοαφρικανός, Ιρλανδός κ.α.)  με τον Λιμενάρχη να  αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο  να επιτραπεί στο σκάφος να εισέλθει για ελλιμενισμό στο λιμάνι της Ερμούπολης ή σε άλλο καταφύγιο της Σύρου.

Είπε, επίσης, ότι το   “Serenity” είχε αποπλεύσει από το Σουέζ με κατεύθυνση την μαρίνα της Ζέας όπου, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, του απαγορεύθηκε η προσέγγιση με αποτέλεσμα τα ξημερώματα της Τετάρτης να προσεγγίσει τη Σύρο ελπίζοντας να τού επιτραπεί η είσοδος στο λιμένα.

Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόβλημα  κρίνεται ως  σοβαρό καθώς δεδομένης της απαγόρευσης που ισχύει για τον  κορονοϊό  αναζητούνται τρόποι απομάκρυνσής του, καθώς σε κανένα λιμάνι της Ελλάδας δεν μπορεί να καταπλεύσει.

news247.gr

Ακολουθήστε μας