ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Φλώρα Καισαρίτη: Τρία ερωτήματα προς την Επαρχο Μήλου για κονδύλια της Περιφέρειας

Kυρία Έπαρχε Μήλου, την Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 εκδόσατε κάλεσμα για «συντονισμό δράσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού». Διαβάζοντας το κείμενό σας, το έγγραφο του Δημάρχου προς τους αρμόδιους φορείς, αλλά και γνωρίζοντας ως πολίτης τις ελλείψεις του συστήματος υγείας και πριν από την κρίση της πανδημίας, βγάζω το συμπέρασμα ότι οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί.

                Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας [ΟΣΥΑΠΕ] , σε ανακοίνωσή της με ημερομηνία 02/04/2020 και Αριθμό Πρωτοκόλου 114 καταγγέλει ότι οι Περιφέρειες της χώρας θα διαθέσουν για το 2020 δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την επικοινωνιακή πολιτική τους.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρωταγωνιστεί και διαθέτει 4.066.000,00 ευρώ για το σκοπό αυτό.

Σας καλώ λοιπόν, να απαντήσετε στα ακόλουθα ερώτηματα:

                1].Πού ακριβώς θα διατεθούν και πώς θα κατανεμηθούν τα χρήματα αυτά, καθώς επίσης και σε τι ποσοστό του προϋπολογισμού της Περιφέρειας αντιστοιχούν; Χρήσιμο θα ήταν επίσης να μας αναφέρετε και το αντίστοιχο ποσό και ποσοστό που διατίθεται στον τομέα της υγείας, αποκλειστικά από την Περιφέρεια μας. Είναι νομίζω σωστό, οι φορολογούμενοι πολίτες να γνωρίζουν πώς διαχειρίζεται η Περιφέρεια και κάθε άλλος δημόσιος φορέας τα χρήματα τους.

                2].Τα νησιά της Περιφέρειας και του Επαρχείου μας ειδικότερα, έχουν καλύψει τις ανάγκες τους σε υγειονομικό αλλά και έμψυχο υλικό και ό,τι άλλο κρίνεται απαραίτητο από το υγειονομικό προσωπικό, ώστε να έχει η Περιφέρεια την πολυτέλεια επικοινωνιακών  δαπανών με το υπέρογκο αυτό ποσό;

                3]. Εσείς προσωπικά συμφωνείτε με την απόφαση της Περιφέρειας ή μήπως διαχωρίζετε τη θέση σας από αυτή;

                Τέλος, σε αναμονή της απάντησής σας, θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει  να μπούμε στην ουσία των προβλημάτων, αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο.

                Επιτέλους ας δοθεί προτεραιότητα στα θέματα της δημόσιας υγείας και όχι στην επικοινωνία!!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Με εκτίμηση                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      ΚΑΙΣΑΡΙΤΗ ΦΛΩΡΑ

Ακολουθήστε μας