ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Πως θα γίνει φέτος η παραλαβή του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα - Θα ταξιδέψει στις Κυκλάδες;

 

 

 

 

Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα για όλον τον πλανήτη, ωστόσο, η μεταφορά του Αγίου Φωτός, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, έστω και κάτω από ειδικές συνθήκες.

 

Σε ότι αφορά τη χώρα μας, ο Υφυπουργούς Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, δήλωσε ότι φετινή διαδικασία υποδοχής του Αγίου Φωτός, θα είναι λιτή και συμβολική, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Όπως είπε στο newsit, ένα αεροσκάφος της Aegean, θα φύγει κανονικά το Μεγάλο Σάββατο από την Ελλάδα, θα βρίσκεται επάνω του ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, ο έξαρχος Δαμιανός μαζί με έναν βοηθό του, θα πάνε στα Ιεροσόλυμα, στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, ώστε να παραλάβουν το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα.

Στην Αθήνα, θα γίνει μια λιτή τελετή, θα υπάρχει ένα μικρό άγημα, μόλις 8 ατόμων, και μία μπάντα μαζί με τον επικεφαλής του ΥΠΕΘΑ.

Όπως έκανε γνωστό ο Υφυπουργός Εξωτερικών, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε ελληνικές πόλεις και ήδη έχουν προγραμματισθεί δρομολόγια από αεροπορικές εταιρείες για Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη, Μυτιλήνη, Χανιά, Κω, αλλά και την Πάρο από το νομό Κυκλάδων.

 

Ο κ. Βλάσσης, έκανε σαφές, ότι οι προορισμοί μεταφοράς του Αγίου Φωτός, είναι μειωμένοι σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της πανδημίας, ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προστεθούν κι άλλες περιοχές στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο άφιξης του Αγίου Φωτός και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια.

 

Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων ημερών.

 

 

 

Ακολουθήστε μας