ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Έτσι καταφέρνουν να ταξιδέψουν στα νησιά για Πάσχα - Εμφανίζονται ως μόνιμοι κάτοικοι

 

 

Ελάχιστη αλλά όχι μηδενική είναι η επιβατική κίνηση στα πλοία με προορισμό τα νησιά των Κυκλάδων τις ημέρες του Πάσχα, αφού λόγω των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού στη χώρα, έχουν απαγορευθεί οι ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μετακινήσεις έως και τις 27 Απριλίου.

 

Τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται με μειωμένη συχνότητα σε σχέση με προηγούμενα έτη, κυρίως, για την κάλυψη των αναγκών τροφοδοσίας στα νησιά. Ακόμη και οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν μόνο προς τον τόπο κατοικίας τους, απέφυγαν τις μετακινήσεις όλο αυτό το διάστημα, πειθαρχώντας με ευλάβεια στις οδηγίες και στα μέτρα κατά της πανδημίας.

 

Εξάλλου, οι έλεγχοι στα κεντρικά λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας είναι εξονυχιστικοί, χωρίς να αφήνουν περιθώρια παραβίασης των μέτρων σε τυχόν επιτήδειους ταξιδιώτες.

 

Πάντως, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μετακινούνται για Πάσχα στα νησιά χωρίς να είναι μόνιμοι κάτοικοι. Πρόκειται για όσους προσκομίζουν κατά την έκδοση εισιτηρίων κάποιο από τα δικαιολογητικά που τους δίνουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν όπως, εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης, ή κάρτα Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη ή βεβαίωση μόνιμης διαμονής του επιβάτη που εκδίδεται από τον οικείο Δήμαρχο ή βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που εκδίδεται ηλεκτρονικά από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

 

Μικρός αριθμός πολιτών οι οποίοι δεν κατοικούν στα νησιά επί μονίμου βάσεως, αλλά περιστασιακά, διαθέτει κάποιο ή κάποια από τα παραπάνω δικαιολογητικά, με τη χρήση των οποίων ταξιδεύει κανονικά.

 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι, σε κεντρικά νησιά των Κυκλάδων, τα τελευταία 24ωρα άνοιξαν εξοχικά σπίτια κι εμφανίστηκαν πολίτες οι οποίοι θεωρούνται περισσότερο επισκέπτες παρά μόνιμοι κάτοικοι των νησιών, αφού το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του έτους διαμένουν σε άλλον τόπο.

 

cyclades24

Ακολουθήστε μας