ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Πώς και πότε θα ξαναμπούμε στα βαπόρια

 

 

 

Ανακοινώνεται μέσα στην εβδομάδα ο σχεδιασμός άρσης των περιορισμών, ενώ από τις 4 Μαΐου, όπως όλα δείχνουν, καταργείται το sms 13033 καθώς αίρονται οι απαγορεύσεις που αφορούν τις απλές μετακινήσεις.

 

Εξάλλου, από την ίδια ημερομηνία πρόκειται να επιτραπούν οι  μετακινήσεις στην ενδοχώρα, δηλαδή θα μπορούν οι πολίτες να ταξιδέψουν από τα αστικά κέντρα προς την ύπαιθρο ή και το αντίθετο.

 

Ωστόσο, δεν προβλέπεται να συμβεί το ίδιο για τις μετακινήσεις με πλοία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Μαΐου δικαίωμα ταξιδιού από και προς τα νησιά θα συνεχίσουν να έχουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι.

 

Χθες ο Πρόεδρος των ακτοπλοϊκών εταιρειών κ. Μιχάλης Σακέλλης, δήλωσε στην ΕΡΤ1, ότι πλοίο με πρωτόκολλο 2400 επιβάτες, θα μπορεί να μεταφέρει περίπου 1500 επιβάτες στο πλαίσιο της τήρησης των αποστάσεων μεταξύ των.

 

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επιτρέψει τις μετακινήσεις με πλοία από τον Ιούνιο και εφόσον διαπιστωθεί ότι η αρχική άρση των περιορισμών δεν ανεβάζει απότομα την καμπύλη των κρουσμάτων.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας