ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Τα προβλήματα των επιχειρήσεων του Νομού στην τηλεδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, έπειτα από πρόσκληση του βουλευτή Κυκλάδων κ. Νίκου Συρμαλένιου, συμμετείχε την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του να επικοινωνήσει με όλα τα Επιμελητήρια της χώρας για την καλύτερη ενημέρωσή του γύρω από τα προβλήματα της επιχειρηματικής κοινότητας σε κάθε περιοχή εξαιτίας της πανδημίας του κορωναϊού.

 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο αρμόδιος Τομεάρχης Ανάπτυξης κ. Νίκος Παππάς, ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Νίκος Συρμαλένιος, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας κ. Γιώργος Τσίπρας, ο υπεύθυνος Οικονομίας κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης και συνεργάτες τους, καθώς και ο πρώην βουλευτής κ. Αντώνης Συρίγος. Από την πλευρά του Επιμελητηρίου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από όλα τα νησιά.

 

Οι επικεφαλής του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσαν τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης σε όλη τη χώρα και την διαμόρφωση θέσεων και προτάσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Στόχος της επικοινωνίας και με το Επιμελητήριο Κυκλάδων είναι η συγκέντρωση πληροφοριών για την κάλυψη των άμεσων αναγκών και το μεσο-μακροπρόσθεσμο σχεδιασμό για το άνοιγμα των νησιών και τη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας και η διερεύνηση τρόπων παρέμβασης για τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας των νησιών.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, αναφέρθηκε αναλυτικά στις ιδιαίτερες και ιδιόμορφες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις των Κυκλάδων εξαιτίας του κορωναϊού. Τόνισε δε ότι το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει καταβάλει σημαντική προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να τις εντοπίσει, να τις καταγράψει και να τις αναδείξει και τις έχει προωθήσει ήδη στους αρμόδιους φορείς. Όμως από τη συνεχή επαφή που έχει με το σύνολο των επιχειρήσεων των Κυκλάδων είναι φανερό πως τα δύσκολα είναι μπροστά και πως για να επαναλειτουργήσουν ακόμη και οι επιχειρήσεις που το επιθυμούν μετά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ιδιαίτερα στον τομέα των καταλυμάτων και της εστίασης, πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ιδιομορφίες αυτές και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των νησιών, προκειμένου η λειτουργία τους να είναι βιώσιμη.

 

Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Παππάς δήλωσε ότι κατέγραψε όλα τα θέματα που ανέφεραν τόσο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων όσο και τα μέλη του Δ.Σ. από τα νησιά και τόνισε πως αυτές οι συναντήσεις θα είναι επαναλαμβανόμενες και πως θα υπάρχει πάντα ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας με τα Επιμελητήρια προκειμένου να επιτευχθεί εξειδίκευση των προτάσεων προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας.

 

 

 

Ακολουθήστε μας