ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Παραλίες: Δεν κάνει το πλεξιγκλάς λόγω αέρα, λένε τώρα στη Σαντορίνη

 

 

 

O Ελληνολιβανέζος Charlie Chahine, από τη Σαντορίνη, ο οποίος τοποθέτησε πλέξιγκλας σε ξαπλώστρες λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

 

 

O κ. Chahine δημιούργησε τη συγκεκριμένη κατασκευή με τα πλέξιγκλας στο beach bar που διατηρεί στην Μαύρη Παραλία στην Περίσσα. Οπως είχε πει τότε, αφορμή για την κατασκευή αποτέλεσε οι εικόνες (3D) από παραλίες της γειτονικής Ιταλίας.

Σήμερα ωστόσο, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η κατασκευή έγινε «προκειμένου να αποδειχθεί εάν είναι κατάλληλη για τις παραλίες της Σαντορίνης, λόγω του αέρα, αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών». «Πιστεύουμε ότι η κατασκευή δεν ενδείκνυται για τις δικές μας παραλίες», λέει στο iefimerida.gr ο κ. Chahine, υποστηρίζοντας πως η καλύτερη λύση για τις παραλίες θα ήταν οι αποστάσεις. 

 

 

Οπως επισημαίνει εν συνεχεία, τον τελευταίο λόγο για το τι θα γίνει το καλοκαίρι θα τον έχουν οι ειδικοί και το υπουργείο Υγείας. «Εάν τελικά χρειαστούν τα πλέξιγκλας στις παραλίες θα πρέπει να έχουμε κάποια ενημέρωση, καθώς οι κατασκευές θέλουν πολύ χρόνο για να γίνουν», σημειώνει χαρακτηριστικά.

 

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη, ενώ εκτιμά πως οι συνέπειες της πανδημίας θα είναι αισθητές και τα επόμενα χρόνια.

 

Οπως είχε τονίσει προ ημερών ο κ. Chahine αναφορικά με την κατασκευή, «η οικονομικότερη λύση μπορεί να ξεκινά από τα 150 ευρώ, ενώ μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 1.000 ανάλογα με το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί, αλλά και τις τροποποιήσεις που θέλει να κάνει κάθε επιχειρηματίας».

mesa chaine plexiglas santorini 8 5 20 1

 

 

Με την πανδημία του κορωνοϊού να έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα για τον ελληνικό τουρισμό, οι επιχειρήσεις στη Σαντορίνη, έναν από τος πιο δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας, υιοθετούν μέτρα υγιεινής όλων των ειδών, ακόμη και διαχωριστικά από πλέξιγκλας στις παραλίες.

 

 

Οι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι έχουν ήδη χάσει αρκετούς μήνες από τη φετινή τουριστική σεζόν, εάν η Ελλάδα αρχίσει να υποδέχεται από τον Ιούλιο τουρίστες, όπως έχει προβλέψει η ελληνική κυβέρνηση στον οδικό χάρτη σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που άρχισαν στις 23 Μαρτίου, αναφέρει το Reuters σε σχετικό ρεπορτάζ.

 

 

Η Σαντορίνη αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες ανά τον κόσμο. Κάθε χρόνο, τα σοκάκια του νησιού «πλημμυρίζουν» από τουρίστες. Το 2018 η Σαντορίνη υποδέχθηκε δύο εκατ. τουρίστες. Το νησί με το εντυπωσιακό ηφαιστειακό τοπίο αποτελεί κορυφαία επιλογή και για γάμους αλλά και για διακοπές νεόνυμφων. Τώρα όμως, οι δρόμοι και ταράτσες είναι έρημοι, εξαιτίας της πανδημίας, επισημαίνεται στο ρεπορτάζ.

 

 

Πέρυσι, οι κρατήσεις για τον Ιούνιο ήταν στο 70%, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Ανδρέα Πατηνιώτη, ενώ προς το παρόν κινούνται στο 30%. Ο κ. Πατηνιώτης παραδέχεται ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να αρχίσουμε κάπως, ώστε να υπάρχει δουλειά για τους προμηθευτές μας, τους υπαλλήλους μας. Είναι πολλοί οι άνθρωποι που εξαρτώνται από τα ξενοδοχεία», δηλώνει ο κ. Πατηνιώτης στο Reuters.

 

 

 

naftemporiki.gr

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας