ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Το Αφεντάκειον συμπαραστάτης του προγράμματος "MARABOU AEGEAN PROJECT" του Κωνσταντίνου Σοφικίτη

Το Αφεντάκειο Κληροδότημα Κιμώλου, στο πλαίσιο των κοινωφελών του σκοπών που προάγουν μεταξύ άλλων την πολιτιστική και πνευματική πρόοδο της Κιμώλου και των κατοίκων της, στηρίζει το νέο εγχείρημα "MARABOU AEGEAN PROJECT" του διεθνώς βραβευμένου φωτογράφου Κωνσταντίνου Σοφικίτη. Το project έχει σκοπό την καταγραφή και ανάδειξη της ζωής των ανθρώπων του Αιγαίου μέσα από τη λήψη οπτικοακουστικού υλικού και την παρουσίασή του τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσω εκθέσεων και σειράς ντοκιμαντέρ.

Το οδοιπορικό στα νησιά του Αιγαίου αποτελεί ένα ιστοριογράφημα εμβληματικών ατομικοτήτων και έχει ως στόχο τον συγχρονισμό εικόνας και λέξεων με τον παλμό του κάθε νησιού. Από τους πρώτους προορισμούς του είναι η Κίμωλος και το Αφεντάκειο Κληροδότημα φιλοξένησε τον ίδιο και συνεργάτη του στις εγκαταστάσεις του Οίκου Περιθάλψεως το διάστημα 25-29/5 για τους σκοπούς του MARABOU AEGEAN PROJECT.

Στόχο του καλλιτέχνη αποτελεί η φωτογραφική καταγραφή όλων των κατοικημένων νησιών του Αιγαίου μέσα από τα πορτρέτα των ανθρώπων που κατοικούν εκεί και των μοναδικών τους μαρτυριών που συνθέτουν την ταυτότητα του Αιγαίου. Κοινό χαρακτηριστικό των ετερόκλητων αυτών ανθρώπων αποτελεί η αγάπη για τον τόπο τους και το πάθος για τη διαφύλαξή της ιστορίας του. Φιγούρες που με την αστείρευτη επιθυμία τους για ζωή έχουν καταφέρει να κρατήσουν ζωντανό τον παλμό του Αιγαίου.

Ο Κωνσταντίνος Σοφικίτης αποτυπώνει σε κάθε περιβαλλοντολογικό του πορτρέτο κάθε τι μικρό που συνθέτει τον μικρόκοσμο της Αιγαιοπελαγίτικης φιγούρας. Μέσα από κάθε βιντεοσκοπημένη λήψη των Βασίλη Γκούτη και Δημήτρη Σοφικίτη που γίνονται κομμάτια ενός ενορχηστρωμένου ντοκιμαντέρ δια χειρός Πέτρου Σοφικίτη, σε κάθε λέξη που κουβαλάει την ανάσα του Αιγαίου από τον Τρύφωνα Κλη και σε κάθε σελίδα του βιβλίου που φέρνει το κύμα, την αλμύρα, την τραχιά γη και το φως των νησιών στο χαρτί από την Κατερίνα Παπαποστόλου. Το Αιγαίο που κρύβει μέσα στην απλότητά του όλη την αλήθεια της ζωής.

 DCIM\100MEDIA\DJI_0039.JPG

DSC 3784

Ακολουθήστε μας