ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Πέντε τα κρούσμα συνολικά στις Κυκλάδες - Τι λένε σε Σύρο και Ιο

Κατόπιν ενημέρωσης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τον αρμόδιο φορέα διαχείρισης περιστατικών Covid-19, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου “Βαρδάκειο και Πρώιο”, πήρε την πρωτοβουλία να πληροφορήσει τους κατοίκους της Σύρου για τις τέσσερις περιπτώσεις κρουσμάτων που διαγνώστηκαν θετικά αυτό το διάστημα, βάζοντας τέλος στο επικίνδυνο “κρυφτούλι”, στην αδικαιολόγητη σιωπή και την ανεύθυνη στάση τοπικών φορέων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου και τα τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν στο ναυπηγείο του Νεωρίου και αφορούν αλλοδαπούς, οι οποίοι έφτασαν πρόσφατα στην Σύρο (στην Ελλάδα ήρθαν με πτήσεις από το εξωτερικό) καθώς είναι πληρώματα πλοίων.

 

H IOΣ

Ο Δήμος Ιητών, με αφορμή το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19, δρώντας υπεύθυνα και απευθυνόμενος προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Δίνοντας πάντα ιδιαίτερη σημασία στην έγκυρη ενημέρωση των συμπολιτών μας, ο Δήμος Ιητών ενημερώνει για τα εξής:

  • Εξετάσθηκε από το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ίου, διαγνώσθηκε και αμέσως αναφέρθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19. Πρόκειται για εισαγόμενο κρούσμα.
  • Έγινε άμεσα ιχνηλάτηση των επαφών και οι προβλεπόμενες εξετάσεις. Τα αποτελέσματα για όλα τα υπόλοιπα άτομα που εξετάσθηκαν ήταν αρνητικά.
  • Είναι πολύ κρίσιμο ότι η διάγνωση του κρούσματος και όλες οι εξετάσεις των δειγμάτων έγιναν χωρίς να χαθεί χρόνος, σε μοριακό αναλυτή ο οποίος δωρήθηκε – μαζί με τα αναλώσιμά του – στο Κέντρο Υγείας Ίου, από την οικογένεια Άγγελου Μιχαλόπουλου και Βασιλικής Πετρίδου, μέσω του Υπουργείου Υγείας. Μάλιστα ο μοριακός αναλυτής, συγκυριακά, έφθασε στο νησί μας μόλις πριν δύο ημέρες. Ευχαριστούμε θερμά τους δωρητές για την άμεση ανταπόκριση στην κάλυψη αυτής της σημαντικής ανάγκης που είχε το νησί μας.
  • Το κρούσμα διαχειρίσθηκε άψογα το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του ΚΥ Ίου, ακολουθώντας απόλυτα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε μας