ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Κυκλάδες: Καλή η επιδημιολογική εικόνα των νησιών παρά τα 45 κρούσματα των τελευταίων ημερών

Αρκετά ικανοποιητική είναι η υγειονομική εικόνα των Κυκλάδων κι ενώ η χώρα βρίσκεται στο δεύτερο κύμα της πανδημίας το οποίο κανείς δε γνωρίζει πότε θα κλείσει τον κύκλο του.

Συγκριτικά με άλλους νομούς, το υγειονομικό φορτίο των Κυκλάδων είναι χαμηλότερο και η γενικότερη κατάσταση θεωρείται ελεγχόμενη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.

Τα κρούσματα στα νησιά των Κυκλάδων είναι, πλέον, ένα καθημερινό φαινόμενο όπως συμβαίνει σε όλους τους νομούς της ελληνικής επικράτειας. Ήδη το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου έχουν καταγραφεί 45 κρούσματα στις Κυκλάδες γεγονός που σημαίνει ότι ο ιός είναι ανάμεσά μας και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα μεγαλύτερης διασποράς.

Πάντως, ακόμη και τις ημέρες όπου τα πανελλαδικά κρούσματα ξεπερνούσαν τις 2.500 και πλησίαζαν τις 3.000 σε καθημερινό επίπεδο, ο αντίστοιχος αριθμός των κρουσμάτων στις Κυκλάδες ήταν πάντοτε μονοψήφιος, διατηρώντας μια σχετικά καλή εικόνα σε επιδημιολογικό επίπεδο.

Το lockdown και η απαγόρευση των μετακινήσεων ειδικά με τα πλοία, οδηγούν στην εκτίμηση ότι η κατάσταση στις Κυκλάδες μπορεί να βελτιωθεί το επόμενο διάστημα χωρίς να παρουσιαστούν ιδιαίτερα προβλήματα. Αρκεί να υπάρξει πειθαρχία και τήρηση των μέτρων.

 

https://cyclades24.gr/

Ακολουθήστε μας