ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Καιρός: Θυελλώδεις νοτιάδες και βροχές

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στον νομό μας το επόμενο διήμερο με βροχές, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.
Πιο συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη 10/12/20, η ημέρα θα ξεκινήσει με διαστήματα νεφώσεων, οι οποίες όσο περνούν οι ώρες και φτάνουμε προς το μεσημέρι, θα πυκνώνουν και τις μεσημεριανές ώρες θα δώσουν βροχές στο νομό μας, αρχικά στα δυτικά τμήματα του νομού και στη συνέχεια μέχρι το απόγευμα και στον υπόλοιπο νομό. Οι βροχές θα έχουν μεν σύντομη διάρκεια αλλά θα είναι έντονες και δεν αποκλείεται τοπικά να έχουμε καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται από ισχυρούς ριπιαίους ανέμους, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Ο καιρός από τις απογευματινές ώρες και μετά θα βελτιωθεί και οι βροχές θα έχουν σταματήσει σταδιακά σε όλο το νομό.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες, νοτιοδυτικές διευθύνσεις, στα 7 με 8 μποφόρ και πιθανόν τοπικά και κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού, οι ριπές τους να αγγίζουν και τα 9 μποφόρ. Από το απόγευμα και μετά οι άνεμοι θα εξασθενήσουν στα 5 με 6 μποφόρ και θα στραφούν σε δυτικούς.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Κατά την έναρξη τους τα φαινόμενα πιθανόν τοπικά να έχουν αρκετά έντονο χαρακτήρα, γι αυτό συνιστάται η δέουσα προσοχή.
Τέλος θα υπάρξει έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Για την Παρασκευή 11/12/20, αρχικά ο καιρός θα είναι άστατος με νεφώσεις και πιθανόν και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας τις πρωινές ώρες, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές, οι οποίες τοπικά από το απόγευμα και μετά να έχουν έντονο χαρακτήρα.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από δυτικές, νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 5 με 6 μποφόρ, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθούν στα 6 με 7, τοπικά στα δυτικά ίσως να φτάνουν και στα 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με την Πέμπτη.
Με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, και το Σαββατοκύριακο θα είναι βροχερό και την Κυριακή δεν αποκλείεται να έχουμε έντονα φαινόμενα στο νομό μας. Γι αυτή την εξέλιξη θα ακολουθήσει νεώτερη ενημέρωση από την ομάδα μας την Παρασκευή ή το πρωί του Σαββάτου.
Παρατήρηση:
Η παρούσα πρόγνωση έχει εκδοθεί με τα τρέχοντα προγνωστικά δεδομένα, ως εκ τούτου πιθανόν να υπάρξουν αποκλίσεις στην ώρα έναρξης και στην ένταση των φαινομένων. Ωστόσο μέχρι τώρα όλα δείχνουν ότι αύριο θα σημειωθούν σύντομα αλλά έντονα φαινόμενα.

Ακολουθήστε μας