ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Κυκλάδες: Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις τα Χριστούγεννα – Ποιοι μπορούν να ταξιδέψουν με πλοία

 

 

 

Τη διατήρηση απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό ανακοίνωσε η κυβέρνηση χθες, κάτι το οποίο θα ισχύσει για το διάστημα της εορταστικής περιόδου.

 

Ωστόσο, θα υπάρχει μια ευελιξία για ορισμένες κατηγορίες πολιτών που θα μπορούν να ταξιδέψουν οι οποίες θα είναι ελάχιστες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ανθρώπους που εργάζονται σε άλλο νομό και θα τους δοθεί η δυνατότητα να κάνουν Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους. Επίσης, θα μπορούν να ταξιδεύουν οι σπουδαστές και αυτοί οι οποίοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία. Οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για την επιστροφή των ταξιδιωτών στη μόνιμη κατοικία τους και αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πιστοποιούν τη συγκεκριμένη ανάγκη.

 

Επίσης, ξεκαθαρίστηκε ότι δε θα επιτραπούν μετακινήσεις σε άλλο νομό για εξοχικές κατοικίες ή για εξορμήσεις σε φιλικά σπίτια κλπ.

Σε ότι αφορά την ακτοπλοΐα, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι τις ημέρες των Χριστουγέννων σε σχέση με αυτά που ισχύουν κατά την περίοδο του lockdown. Μετακινήσεις με πλοία επιτρέπονται μόνο για τη ροή τροφοδοσίας των νησιών, αλλά και στους μόνιμους κατοίκους των νησιών μόνο για ειδικές περιπτώσεις (επαγγελματικές, θέματα υγείας κλπ). Επίσης, μετακινήσεις επιτρέπονται σε πολίτες με επαγγελματικές υποχρεώσεις στα νησιά εφόσον αυτές οι δραστηριότητες εκτελούνται κανονικά την περίοδο του lockdown.

cyclades24

Ακολουθήστε μας