ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Πότε έρχονται τα εμβόλια στα νησιά μας

Επισημοποιήθηκαν οι ημερομηνίες προμήθειας των εμβολίων κατά του covid 19 σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. Οι Κυκλάδες περιλαμβάνονται στo 3o Κύμα, δηλαδή στα 19 Νοσοκομεία των νησιών Αιγαίου και Ιονίου τα οποία, με βάση το σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, θα έχουν εφοδιασθεί με τα εμβόλια έως τις 12 Ιανουαρίου, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.

pinakas4

 

Αρχικά, εμβόλια θα προμηθευτούν τα τρία Νοσοκομεία του νομού, το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και τα Νοσοκομεία Νάξου και Θήρας, ενώ σε πρώτη φάση θα γίνει ο εμβολιασμός του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που εργάζεται στις συγκεκριμένες μονάδες υγείας.

Θα ακολουθήσει η άφιξη του εμβολίου στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, κατά πάσα πιθανότητα μετά τα μέσα Ιανουαρίου. Όπως έχει γραφτεί και σε προηγούμενα δημοσιεύματα, στο πλάνο του Υπουργείου Υγείας περιλαμβάνονται όλα τα νησιά, καθώς ο στόχος είναι να στηθούν εμβολιαστικά κέντρα ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού ανά την Ελλάδα θα ξεκινήσουν μετά τις 20 Ιανουαρίου.  Τότε αναμένεται να ανοίξουν οι πλατφόρμες για τα ραντεβού των εμβολίων, όπως έκανε γνωστό χθες ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στο Mega. Περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους παρέχει η ιστοσελίδα emvolio.gov.gr.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς, η δεύτερη φάση του εμβολιασμού θα ξεκινήσει μετά τις 20 Ιανουαρίου, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, που αφορά τους υγειονομικούς. Oι σχετικές πλατφόρμες θα ανοίξουν μετά τις 15 Ιανουαρίου ενώ και οι ειδοποιήσεις από την άυλη συνταγογράφηση -για όσους είναι εγγεγραμμένοι- θα έρχονται περίπου από τις 15 Ιανουαρίου. Έτσι, «ο γενικός πληθυσμός θα ενημερώνεται για τα ραντεβού των εμβολιασμών μετά τις 15 Ιανουαρίου» είπε ο κ. Γεωργαντάς.

Όταν κάποιος θα έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου θα μπορεί να κατεβάσει μέσα από το emvolio.gov.gr μία πιστοποίηση ότι εμβολιάστηκε. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αυτό θα είναι για ατομική του χρήση. Από εκεί και πέρα, αν αυτή η βεβαίωση θα μπορεί χρησιμοποιηθεί και πού, αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο θα απαντήσουν τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, τόνισε ο κ. Γεωργαντάς. Η συζήτηση στην Ευρώπη είναι σε εξέλιξη και οι αποφάσεις αναμένονται μάλιστα τις επόμενες μέρες, υπογράμμισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

 

cyclades24

Ακολουθήστε μας